AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Paragrafta yinelemek ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Paragrafta yinelemek ne demek?​

Paragraf sorularında yineleme ne demek? Sözün etkisini güçlendirmek amacıyla, anlamın yoğunlaştığı sözcük ya da sözcük öbeğini art arda yinelemektedir. Diğer bir tanım ise: Anlatımın etkisini güçlendirmek için bir sözcüğü ya da sözcük grubunu art arda tekrarlamaya tekrir denir.
Yadırgama ne demek kısaca?
Yadırgamak kelimesinin anlamı kendine yabancı gelen bir kimseye, duruma veya şeye alışamamak, ısınamamaktır. Fiil olan bu kelime birçok şekillerde kullanılabilir.
Yineleme ne demek örnek?
Tekrir (Yineleme): Sözün etkisi güçlendirmek için sözcük ya da söz grubunu yineleme sanatıdır. Örnekler: “Ey varlığı varı var eden var ! Yok yok sana yok demek ne düşvar.”

Yineleme ve ikileme nedir?​

*Anlatımı etkili hale getirmek ya da anlamı pekiştirmek için yapılan kelime tekrarına “ikileme” denir.
Paragrafta sayıp dökme ne demek?
Bir işin türlü hallerini, bir şeyin bütün parçalarını zihne çarpacak şekilde art arda sıralayıp söyleme tekniğine sayıp dökme denir.
Paragraf sorularında devinim ne demek?
Paragrafta devinim, kelime anlamında olduğu gibi, hareket, eylem, uygun güzel konuşma anlamını ifade eder. Örneğin; olaylar devinim halinde verilmiştir cümlesinde, devinim kelimesinin sözcük anlamı hareket ve eylem anlamına gelir.

Yadırgamak ne demek paragraf?​

Kendine yabancı gelen bir kimseye, duruma veya şeye alışamamak, ısınamamak.
Tevriye nedir ornekler?
İki gerçek anlam kullanılarak, uzak anlam ile anlatılmak istenilen anlatılır. Tevriye sanatına örnek olarak verilecek cümleler şu şekilde açıklanmıştır: – Sarımsak da acı; ama evde lazım bir dişi. Bu cümlede geçen dişi sözcüğü ile tevriye sanatı yapılmıştır.
İkileme nedir ve örnekleri?
Daha kısa bir tanımla, aralarında anlam ya da ses yönünden benzerliklerin olduğu aynı cinsten veya gruptan en az iki kelimenin tekrarlanmasıyla oluşan sözcük gruplarına ikileme denilmektedir. 2) Zıt kelimelerin tekrarlanmasıyla yapılır: İyi kötü, aşağı yukarı, büyük küçük, alt üst, düşe kalka, bata çıka…
 
Geri
Üst