- Konu Yazar
Parafin Banyosu nedir ne işe yarar?
Oldukça kolay uygulaması olan parafin vücudunuzda bir sera etkisi yaratmakta ve saunada saatler geçirip hala istediğiniz sonucu alamamanıza son veriyor. Parafin kazanı bu sayede birkaç seansta selülit görünümü azalacak ve cildiniz çok daha genç çok daha temiz görünecektir.Parafin sıcaklığı kaç derece olmalı?
Sıcaklığı ise genellikle 38-43 derece arasındadır.Parafin nedir zararları nelerdir?
ZARARLARI. Cildin kurumasına engel olur ama cildin hava almasını engeller ve cilde zarar verir. Yutulduğu zaman böbrek ve karaciğere ciddi anlamda zararlar vermektedir. Maliyeti ucuz olduğundan dolayı gıda sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır ve birçok zararı da beraberinde getirmektedir.
Parafin nerede bulabilirim?
Parafin mumu, petrolden elde edilen renksiz, kokusuz bir mum çeşidi. Parafin mumu ilk defa 1829 yılında Carl Reichenbach tarafından odun katranından; daha sonra bütümlü tabakalardan; 1867’den sonra da petrolden elde edildi. 1947’de de sentetik parafin mumu yapıldı. Petrolün bir yan ürünüdür.Parafin nasıl çözülür?
Pastel Boya ve Parafin Lekelerinin Çıkarılması: Adım Adım- Bir Persil deterjan ve leke çıkarıcı seçin.
- Lekeyi kurumaya bırakın.
- Kurumuş pastel veya parafin lekesini kaşıkla veya kör bir bıçakla kazıyın.
- Bölgeyi Persil deterjanla ön işleme tutun.
- Kumaş için mümkün ve güvenli olan en yüksek sıcaklıkta yıkayın.
Petrolatum sağlığa zararlı mı?
Likit parafin (petrolatum, paraffinum liquidum): Cildin yumuşak ve parlak görünmesi için kullanılan petrol türevidir. Ciltteki gözenekleri tıkayan bu madde toksinlerin deri yoluyla vücuttan atılmasını engeller. Toksik, alerjen ve kanserojen etki yapar.
Parafin mumu 50 ile 60 °C arasında eritilmelidir. Soya mumu 76,6 ila 82,2 °C sıcaklıkta eritilmelidir. Balmumu kabaca 62,7 °C sıcaklıkta eritilmelidir. Isıyı biraz daha yükseltebilirsin ama 79,4 °C’yi geçmemeye çalış.