AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Paraf atmak ne demektir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Paraf atmak ne demektir?​

PARAF NASIL ATILIR? Paraf, imza yetkisi bulunmayan resmi kurumlarda görevli kişilerin sıklıkla attıkları bir işarettir. Onaylanması gereken bazı evraklara isim veya soy isimlerinin baş harfi ile işaret koyarlar. Paraf işareti “Gördüm, Onaylıyorum” anlamını taşır.

Nasıl Atılır paraf atmak örnek?​

Paraf yalnızca ismin veya soy ismin baş harfleriyle oluşan ‘Okudum, gördüm, anladım, onaylıyorum’ şeklindeki cümlelerin altına atılan bir işarettir. Parafın herhangi bir hukuki sorumluluğu mevcut değildir. Yalnızca kontrol için kullanımı söz konusudur.
Evrak Paraflama ne demek?
Genellikle resmi kurumlarda imza yetkisi olmayan kişiler evraka, isim veya soy isimlerinin baş harfinden oluşan ve küçük bir simge olan paraf atarlar. Bu parafın anlamı evrakı gördüğü ve onayladığı şeklinde anlaşılır.

Resmi evrakta paraf nereye atılır?​

MADDE 19- (1) Fiziksel ortamda kullanılan paraf, kaybolmayacak ve kâğıda işlemesini sağlayacak kalemle atılır. Paraf, belgenin sadece idarede kalacak nüshasında yer alır. Fiziksel ortamda hazırlanan belgelerde paraflar, yazı alanının sonunda ve sol kenarında yer alır (Örnek 18).

İmza atmak neden önemlidir?​

Hepimizin bildiği gibi imzanın hayatımızda önemli bir yeri vardır. Onunla borç ve yükümlülük altına gireriz, borç ve yükümlülükten kurtuluruz. İrademizi beyan eder, düşüncelerimizi açıklarız ve bu irade beyanının ve düşüncelerin bize ait olduğunu imza ile başkalarına ifade ederiz.
Parafe ne demek?
[1] Kişinin bir belgeyi adının ve soyadının yalnız baş harfleriyle imzalaması, parafe etmesi.

Bir imza nasıl olmalı?​

İmza yazılarak atılması gerekmesinin yanında ad ve soy ad bulundurmalı ve özellikle ismin ilk başta kullanılması sağlanmalıdır. İmza atarken kişi kendi el yazısındaki tüm karakter çizgileri yansıtacak şekilde bir imza belirlemeli ve bu imzayı sürekli aynı şekilde atmaya özen göstermelidir.

Askerde paraf ne demek?​

askerce. bir sebepten ötürü (hastalık vs.) nöbetine gidemeyip yerine sizin gitmeniz durumunda ortaya çıkan hadise.
Paraflayarak imzalamak ne demek?
Paraf, kurum veya şirket bünyesinde çok sık tekrarlanan formalite işlemlerde yetkili tarafından hızlıca atılan ve işlemin onaylandığını gösteren ve genellikle kişinin baş harflerinden oluşan kısa imzadır. Paraf, belgenin sadece idarede kalacak nüshasında yer alır.

Fiziksel ortamda gerekli sayıda hazırlanan resmi yazıların hangi nüshası kurumda kalır?​

MADDE 4 – (1) Muhataba gönderilmek üzere fiziksel ortamda hazırlanan belgeler, bir nüshası hazırlayan idarede kalacak şekilde en az iki nüsha düzenlenir.

İmza ne anlatır?​

İmza veya Signatür (Latince: Signare – İngilizce: Signature – Farsça: امضا), kişinin el yazısı ile kendi adı veya kendisine ait anlamlı bir şekil veya kelime olan, kişinin imzaladığı belgede yazanı onayladığı ve ona uyacağını gösteren işarettir.
Bir imza ile neler yapılabilir?
İmzanız ile telaffuz dahi edilemeyecek miktarlarda borç altına girebilir, tüm mal varlığınızı birine bağışlayabilir, pek çok suçu farkında olmadan işleyebilir ve daha pek çok hukuki işlemi yapabilirsiniz. Bu nedenle imzanızı herşeyden iyi korumanız ve çok dikkatli ve bilinçli kullanmanız en önemli hukuki güvencenizdir.

Nüsha ne anlama gelir?​

Dilimize Arapçadan geçmiş olan nüsha kelimesi nesih fiilinden türetilmiştir. Nesih, hem hükümsüz bırakma ve geçersiz sayma hem de bir şeyin kopyasını çıkarmak anlamına gelirken, nüsha kelimesinin sözlük anlamı bir şeyin tıpatıp aynısı ve suretidir.

İmza nedir ne anlama gelir?​

Havalı bir imza nasıl atılır?
Tarz sahibi ve aynı zamanda pratik bir imza seç.
- Yazması ve tekrar etmesi kolay bir imza olmalı. İmza elinden akmalı ve bir çırpıda atabilmelisin.
- İmzan amacına ve kişiliğine uygun olmalı. Dramatik yönünü göstermek istiyorsan tarz sahibi ve orijinal bir imza seç.
- İmzan tanınabilir olmalı.

Geri