AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Para odeyerek yapilan sponsorluk nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Para ödeyerek yapılan sponsorluk nedir?​

Maddi sponsorluklar, karşılığında ürün vermek veya hizmet sunmak yerine bütçe ayrılması ile gerçekleşen sponsorluk çeşididir. Maddi sponsor olan bir kurum, sponsor edinene para verdiği gibi, kapsamı büyüterek hizmetlerini veya ürünlerini de sunabilir.

Sponsorluk anlaşması nasıl yapılır?​

Sponsor bulmak için bazı noktalara önem vermek gerekir;
- İhtiyaçlarınızı ve İhtiyaç Duyduğunuz Sponsorluk Alanlarını Belirleyin.
- Benzer Projelerin/Organizasyonların Sponsorlarını Araştırmak.
- Potansiyel Sektörler ve Firmaların Listesini Yapılmalı
- Sponsorluk Dosyası
- Sponsorluk Dosyasının Takibini Yapmak.
Sponsor nasıl para kazanır?
Sponsorluk karşılıklı kazanç ilkesine dayanan ve karşı tarafa dokunabilen tek pazarlama aracıdır. Sponsor olunan, sponsor olan ve sponsorluktan etkilenen olmak üzere 3 partinin de sponsorluktan kazanç elde etmesi, sponsorluğun Kazan-Kazan-Kazan ilkesi ile doğru orantılıdır.
Sponsorlar ne işe yarar?
Sponsorluk, firmaların daha geniş kitlelere ulaşmak için bir etkinlik ya da organizasyon yoluyla destek verilmesi olarak tanımlanabilir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek yaygınlaşan bir pazarlama aracı olan sponsorluk, firmaların hedef kitle ile doğrudan iletişim kurmasına aracı olur.

Sponsorluk kapsamı nedir?​

Sponsorluk, bir etkinlik veya organizasyona bir kurum ya da şirketin ücretli olarak destek vermesidir. Sponsor olma hedef kitleye ulaşma ve tüketici gözünde marka sadakati arttırma açısından tercih edilen bir yöntemdir.

Çok taraflı sponsor ne demek?​

Ayrıca sponsorluk faaliyetinin çeşitliliğine göre tek bir alanda sponsorluk yapanlara tek taraflı (alanlı) sponsorluk, birden fazla alanda faaliyet gösterenlere de çok taraflı sponsorluk yapanlar denilmektedir.
Sponsorluk harcamaları nelerdir?
Sporcuların transfer edilmesini sağlayacak bonservis bedelleri, Spor müsabakaları sonucuna göre sporculara veya spor adamlarına prim mahiyetinde ayni ve nakdi ödemeler gibi harcamalar sponsorluk harcaması olarak değerlendirilecektir.
Sponsorluk Dosyası Nasıl Olmalı?
Sponsorluk dosyanız, kurum çalışanları tarafından incelendiğinde, proje hakkında bilgi alabilecekleri, kurumları ile projenin nasıl uyum sağlayabileceğini görebilecekleri ve akıllarında oluşabilecek tüm sorulara cevap alabilecekleri şekilde oluşturulmalıdır.
Sponsorluk Yönetmeliği kapsamında ayni ya da nakdi olarak yapılan harcamalar, kurumlar vergisi mükelleflerince harcamanın yapıldığı yılda indirim olarak dikkate alınabilecektir. Kurum kazancının yeterli olmaması halinde aşan kısmın takip eden vergilendirme döneminde indirim konusu yapılması mümkün değildir.
Red Bull’un resmi bir sponsorluk başvuru formu bulunmuyor. Eğer Red Bull’un ilgisini çekebileceğini düşündüğünüz bir projeniz var ise veya sosyal medyada aktif ve başarılı bir sporcuysanız proje detaylarını bizlerle paylaşabilirsiniz.
Sponsorlar neden destekler?
Pazarlama açısından yeni ürünü tanıtmak, ürünü desteklemek ,ürünün piyasaya yerleşmesini sağlamak gibi amaçları vardır. Kuruluşların sponsorluktan beklentisi; kurum kimliğini yerleştirmek, olumlu imaj yaratmak,halk tarafından kabulu iyi niyeti sağlamak , kurum kültürünü geliştirmek, topluma katkı sağlamaktır.
Sponsorluğun temel amacı nedir?
Sponsorluğun Amaçları

Sponsorluk türleri nelerdir?​

Sponsorluk türleri 3’e ayrılır.

Sponsorluk faaliyetlerini oluşturan unsurlar nelerdir?​

Bir kuruluşun logosu, rengi, yazı karakteri, üniforması, diğer fiziksel unsurları, kurumsal iletişim, kurumsal davranış ve kurum felsefesinden oluşan kurum kimliğinin tanınmasına sponsorlukla katkıda bulunabilir.
Sponsorluk yapılmasının nedenleri nelerdir?
Birçok araştırmacı ve yazar sponsorluğun yapılmasının nedenleri olarak da şunları belirtmişlerdir:
 
Geri
Üst