AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Para ile tip okunur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Para ile tıp okunur mu?​

Vakıf üniversitelerinde tıp fakültesinde okumak için 2019’da üniversitelerin Türkiye öğrenim ücretleri ortalamasına göre; 59 bin 459 TL ödemesi gerekirken, 2020’de yüzde 17.3 zamlandı, Türkiye ortalaması 69 bin 772 TL’ye çıktı. Ücreti en yüksek tıp fakültesi 108 bin 907 TL oldu.
Tıp yüzde 50 burslu ne kadar?
TABAN SIRALAMASI

Tıp Fakültesi kaç bine kadar alıyor?​

Tercihleriniz için en önemli nokta Türkiye sıralamanızdır. Tıp Fakültesi kazanmak için ilk kaç bine girmek gerekir sorunun cevabı kısaca şu; Devlet Tıp Fakülteleri için ilk 19.300 kişiden biri olmanız gerekirken, Özel Tıp Fakülteleri için ilk 44.500’e girmeniz gerekiyor.
Özel üniversite ücretleri aylık mı yıllık mı?
Genelde yıllık ücret üzerinden anlaşılıp aylık taksitler şeklinde ödenir. Örneğin 24000 tl yıllık ücreti aylık 2000 tl olarak 12 taksitte ödemek gibi.
SSYV Burs Miktarı 550 TL Oldu Vakıf yaptığı açıklamada 2021-2022 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine 500 TL karşılıksız burs verecek. Burs başvuruları internet üzerimden online olarak yapılırken, şahsen başvuru alınmayacağı duyuruldu.
Ücretli Tıplar ne kadar?
2020’de ortalama yıllık 50 bin TL olan tıp fakültesi öğrenim ücretleri, son 2 yılda katlanarak 200 bin liralara çıktı. 2022-2023 yılı tıp eğitimi yıllı için bazı üniversitelerin tam ücretli tıp eğitimi ücretleri şöyle: Medipol Üniversitesi 106 bin, Okan Üniversitesi 138 bin, Üsküdar Üniversitesi 140 bin lira.

Üniversiteye kayıt ücreti ne kadar?​

Üniversite harçlarına zam geldi. Üniversite harçları yüzde 10 zamlandı. Üniversite öğrencilerinin 2021-2022 eğitim-öğretim yılında ödeyeceği katkı payları arttı. Resmi Gazete’de dün yayımlanan karara göre tıp fakültelerinde öğrencilerin ödeyeceği harç 642 TL’den 706 TL’ye, hukukta 340 TL’den 374 TL’ye çıkarıldı.
30 bine tıp gelir mi?
Tıp Fakültesi kazanmak için ilk kaç bine girmek gerekir sorunun cevabı kısaca şu; Devlet Tıp Fakülteleri için ilk 19.300 kişiden biri olmanız gerekirken, Özel Tıp Fakülteleri için ilk 44.500’e girmeniz gerekiyor.

Geri