AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Para ile lise diplomasi nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Para ile lise diploması nasıl alınır?​

E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “lise mezuniyet belgesi sorgulama” yazıp lise belgenizi çıktı alarak elde edebilirsiniz. 2008 yılı öncesi mezun olan öğrencilerin e-devlette belgeleri mevcut olmadığından dolayı bu öğrencilerin direk olarak mezun oldukları okula giderek lise diplomalarını almaları …

Düz lise kaç kredi gerekli?​

Düz lise kaç kredi gerekli?
En az 8 dönem ders alması gerekir. Toplaması gereken toplam kredi sayısının en az 170 olması gereklidir.

Başarılması en az zorunlu alan kredisi nedir?​

Başarılması en az zorunlu alan kredisi nedir?
Ortaokul diploması ve ara sınıftan gelerek tasdikname ile Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıt olan öğrencilerin mezun olabilmeleri için; zorunlu dersinin kalmaması, başarılması gereken en az 90 alan kredisi ile birlikte toplamda 212 krediyi alması, yüz yüze eğitimi ve gerekli dönem şartını tamamlaması durumunda …

Lise diplomasi kac tl?​

Buna göre; 14 Mart 2014 tarihinden itibaren mezun olan öğrencilerimizden diploma harç bedeli alınmayacaktır. Ancak sözü edilen Kanunun yürürlüğe girdiği 14 Mart 2014 tarihinden önce mezun olan öğrencilerimiz, diploma harç bedeli olarak 10 TL ödemeye devam edeceklerdir.

Para ile lise diploması alınır mı?​

Para ile lise diploması alınır mı?
Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, hiçbir okulda karne veya diploma ücreti adı altında para toplanamayacağını ve yasak olduğunu belirtti.

Açık Öğretim Lisesi 1 senede kaç kredi?​

Açık Öğretim Lisesi 1 senede kaç kredi?
Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredidir. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir. Örgün eğitimden ayrılıp tasdiknamesi ile başvuru yapan öğrenciler başarılı oldukları derslerden muaf tutularak haftalık ders sayısına göre kredi alırlar.

20 AKTS ne demek?​

* AKTS’de bir akademik yıllık (iki dönem) eğitime 60 kredi, bir dönemlik (yarıyıl veya sömestre) eğitime ise 30 kredi verilir. * 1 akademik yılda 3 dönem uygulaması bulunan kurumlarda, her bir dönem için 20 AKTS kredisi verilir.

Mesleki açık öğretim lisesi kaç kredi ile mezun olunur?​

Mesleki açık öğretim lisesi kaç kredi ile mezun olunur?
Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması, Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması, Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması, Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç), Alan …

Açık öğretim meslek lisesi kaç kredi ile mezun olunur 2021?​

Açık öğretim meslek lisesi kaç kredi ile mezun olunur 2021?
Açık Öğretim Lisesi mezuniyet kredisi Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Bakanlık Makam Onayı ile 170 olarak belirlenmiştir. Mezuniyet şartlarını taşıyanlar (Ortak ve zorunlu dersi kalmayan, dönemi 8 ve üzeri, kredisi 170 ve üzeri) 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı 1.

Zorunlu dersler hangileri?​

Son olarak 2019 yılında 9,10,11 ve 12.sınıflar için zorunlu ders isimleri ve sayıları açıklanmıştı. 9. Sınıfta tüm öğrenciler, Türk Dili ve Edebiyatı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Matematik Uygulamaları, Doğa Bilimleri Deneyimi, Sosyal Bilimler Deneyimi olmak üzere 6 dersi zorunlu olarak alacak.

Ortak Seçmeli kredisi kaç olmalı?​

Ortak Seçmeli kredisi kaç olmalı?
Açık öğretim Lisesinde öğrencilerin alması gereken zorunlu ve ortak dersler vardır. Öğrenciler her dönem ortak ve seçmeli derslerden en fazla toplam 35 kredilik ders alabilirler.

E-devlet sistemi üzerinden lise mezuniyet belgesi sorgulama yaparak lise diplomasını alabilirsiniz. 2008 yılı öncesi mezun olan öğrencilerin e-devlet üzerinden belgeleri bulunmamaktadır, bu durumda doğrudan mezun oldukları okula başvurarak diplomasını alabilirler.

Düz lise için en az 8 dönem ders alınması ve toplamda en az 170 krediye sahip olunması gerekmektedir.

Mesleki açık öğretim lisesinden mezun olmak için en az 8 dönem öğrenim görmek, toplamda en az 192 kredi kazanmak, ortak dersleri başarıyla tamamlamak, dil ve anlatım dersinden muaf olmamak ve alan kredisinin 80 veya üstünde olmak gibi şartlar bulunmaktadır.

Açık öğretim meslek lisesinden mezun olmak için ise 170 kredilik mezuniyet şartını taşımak gerekmektedir.

Zorunlu olan dersler ise öğrencilerin okul süreci boyunca almaları gereken derslerdir. 9. sınıf için örneğin, Türk Dili ve Edebiyatı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Matematik Uygulamaları, Doğa Bilimleri Deneyimi, Sosyal Bilimler Deneyimi gibi dersler zorunlu olarak alınmalıdır.

Ortak seçmeli kredisi ise öğrencilerin her dönem alması gereken ortak ve seçmeli derslerin toplam kredi değerini belirtir. Öğrenciler her dönem en fazla 35 kredilik ders alabilirler.

Geri