- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Para ile lise diploması alınır mı?
Para ile diploma olmaz. Sınavlara katılmadan diploma olmaz. 1 yılda, 2 yılda diploma olmaz. Sistem dışı diploma verilmez, verilemez, para ile satılmaz, satılamaz, Akşam liseleri de diğer liseler gibi eğitim süresi 4 yıldır.Orjinal lise diploması nasıl alınır?
Mezun olan öğrenciler diplomalarını Açık Öğretim Lisesine bildirdikleri adres ilindeki Merkez Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüğünden alabilmektedirler. Diploma, söz konusu Halk Eğitim Merkezinde bulunmuyor ise; Diploma basılmamış olabilir.Okula gitmeden diploma alınır mı?
Diploma alabilmeniz için, ilk önce Okulunuz öğrenci işlerinden ilişik kesip İLİŞİK KESME BELGESİNİ almalısınız. İlişik kesme belgesini aldıktan sonra 3 farklı şekilde diplomanızı alabilirsiniz. 1) İlişik kesme belgesini şahsen diploma bürosuna getirerek diplomanızı alabilirsiniz.
Çift lise diploması nasıl alınır?
Bu programa 9. Sınıfı tamamlamış olan öğrenciler katılabilir.
- Öğrenciler kendi ülkelerinde kayıtlı bulundukları lisede 9., 10., 11., ve 12., sınıfı tamamlayarak diplomalarını alırlar.
- 2 yıl içerisinde öğrenci OSSD yani Ontario Diplomasi alabilmek için gerekli olan 7 krediyi tamamlar.
Lise okumadan diploma alınır mı?
Açık Öğretim Lisesi, çeşitli nedenlerle örgün eğitime devam edemeyen öğrenciler için bir alternatif eğitim sistemidir. Çeşitli nedenlerden dolayı örgün lise öğrenimi göremeyenler açıktan lise okuyarak lise diplomasını alabilirler.İlkokul diplomasını nereden alabilirim?
Şahsen okula ıslak imzalı başvuru yapılması gerekmekte olup herhangi bir yakını (anne-baba-eş vb.) tarafından yapılan başvurular mevzuat gereği kabul edilememektedir. Farklı ilde ikamet eden mezunlarımız bulundukları İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığı ile talepte bulunabilirler.Lisede çift diploma ne demek?
ÇİFT DİPLOMA NEDİR? Öğrencilerimizin Anadolu Lisesi müfradatıyla birlikte A.B.D. müfredatında bulunan dersleri de ek olarak alarak hem Türkiye, hem dünya çapında geçerli tam bir A.B.D. lise diploması almaları sağlanır.
Okumadan ne iş yapılır?
Üniversite Diploması İstemeyen Ama Kazancı İyi 11 Meslek Dalı
- Muhtarlık. Hemen küçümsemeyin, güzel bir mahallenin muhtarı oldunuz mu, biraz da hükümete yakın durursanız paraya para demezsiniz.
- 2. Esnaf.
- 3. Satış pazarlama elemanı
- İmamlık.
- Güvenlik elemanı
- 6. Konfeksiyoncu.
- 7. Şantiye şefi.
- 8. Servis şoförü