- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Papül hastalığı nedir?
Papüler lezyonlu atrişi, tüm vücut kıllarını tutan konjenital atrişi ve çok sayıda papüler lezyon ile karakterize, nadir, kalıtsal bir cilt hastalığıdır. Çoğu hastada doğumda saçlar normaldir fakat bu saçlar ilk bir kaç ay içinde dökülür ve bir daha çıkmazlar.Ortokeratotik ne demek?
Hiperkeratozis ( ortokeratotik – parakeratotik); Hiperkeratozis stratum korneum’un kısmen veya tamamen kalınlaşmasıdır.Papül neden oluşur?
Papüllerin nedeni cildi etkileyen çeşitli hastalıklardır. Dermatit, su çiçeği ve egzema en sık görülenler arasındadır. Çoğu durumda papüller ciddi değildir ve evde tedavilerle geçirilebilir. Ancak papüller yeni bir ilaca başladıktan kısa bir süre sonra ortaya çıkarsa doktorla irtibata geçilmelidir.
Yüzeysel Pyoderma nedir?
Yüzeysel piyoderma epidermisin en dış tabakasının; stratum korneum’un süperfisiyal erezyonuyla karakterizedir. Papül ve pustül oluşumuna yol açmaz. Eritem, allopesi, eksudasyon, pruritus ve sekunder bakteriyel kolonizasyon gelişir.
Deriden kabarık olmayan küçük yuvarlak kırmızı lekelere ne ad verilir?
Benler, çoğunlukla kahverengi olan, deriden kabarık ya da kabarık olmayan lekelere verilen isimdir.Atrofi hastalığı nedir?
Atrofi nedir Normal deri çizgilerinin kaybı ile karakterize doku kaybıdır.Parakeratoz neden oluşur?
derinin stratum granulozum değil stratum corneum tabakasındaki hücrelerin çekirdeklerini kaybetmeksizin birikmesi sonucu oluşur.(immatur keratinosit birikir.)
Püstül neden oluşur?
Papül & Püstül Bu sivilceler (akneler) cilt yüzeyinde pembe veya kırmızı küçük şişlikler halinde görülür. Bu görüntüye sebep olan şey ise gözeneklerin tıkanmasıyla birlikte kanallarda çoğalan P.acnes bakterisidir. Bu bakteriler deri altında iltihaplanmaya sebep olur.
Yüzde papül nedir?
Bir papül çapı 1 cm.’den az olan anormal bir cilt bölgesi alanıdır. Bir papülün belirgin kenarları vardır ve çeşitli şekillerde görülebilir. Cildin kıvam veya rengindeki değişikliklerdir. Papüller sıklıkla bir arada oluşup bir döküntü meydana getirirler.Pyoderma deri ne demek?
Pyoderma gangrenosum, nadir görülen, ülserlerle karakterize, inflamatuvar bir deri hastalığıdır. Lezyonlar, ülseratif kolit, Crohn hastalığı, monoklonal gammopati gibi sistemik hastalıklarla birlikte veya altta yatan hastalık olmaksızın tek başına görülebilir.Piyodermi hastalığı nedir?
Piyodermi denince her cins bakterinin deride yaptıkları infeksiyöz hastalıklar anlaşılırsa da pratikte piyodermiden stafilokok ve streptokokların yaptığı hastalıklar anlaşılır. Bu koklar sağlam deri ve mukozalarda hastalık yapmadan bulunur. Hastalık yapmamalarında asit mantonun önemi vardır.
Makül ve papül ne demek?
Deri lezyonları düz, deri ile aynı düzeyde (makül); deri yüzeyinden kabarık (papül, tüberkül); yüzeyleri yassı veya düzensiz, yuvarlak veya çıkıntılı, bazen pürtüklüdür.