- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Papaya meyvesi nasıl tüketilir?
Bir kaşıkla kazarak papaya meyvesini afiyetle yiyebilirsiniz. Dilimlemek için ise dış kısmını soyucu yardımıyla kesebilir ve meyve küpleri yapabilirsiniz. Papaya meyvesi ile milkshake ya da smoothie hazırlayabilirsiniz. Meyve küplerini salataya da ekleyebilirsiniz.Papaya ne zaman meyve verir?
Papaya, hızla gelişen ve meyve alabildiğiniz bir bitkidir. Ekimlerden sonra yaklaşık 3 yıl içerisinde meyvesini alabilirsiniz. 25 ile 30 derece sıcaklıklar papaya meyvesi için en idealidir ve özellikle de nemli ortamlarda yetişir.Papayanın faydaları nedir?
Papayanın faydaları nedir?Papaya, sindirime, kilo vermeye, bağışıklığı ve kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olan besinsel faydalarla doludur. Papaya zengin antioksidan karotenler, flavonoidler ve aynı besin C vitamini, yanı sıra bazı B vitaminleri (folat ve pantotenik asit). Aynı zamanda iyi bir lif ve magnezyum gibi mineral kaynağıdır.
Papaya günde ne kadar tüketilmeli?
Yüksek miktarda içerdiği lif sayesinde sindirimi kolaylaştırmanın en iyi yollarından biridir, aynı zamanda kabızlığı da önler. Hatta günde bir tane yenilen papaya, vücudunuzun en şekilde çalışması için gerekli olan lif miktarının %25’ini karşılar.Papaya tohumu nasıl tüketilir?
Papaya çekirdeği çiğ bir şekilde tüketilebilir. Ancak tadı çok acı olduğu için bazı mide sorunlarına yol açabilir. Bu çekirdeklerin vücudun için etkilerini görmek için, yalnızca 1-2 adet deneyin. Ardından bir sorun olmazsa yemeklerinize ekleyebilirsiniz.Pomelo meyvesi tadı nasıl?
Pomelo meyvesi tadı nasıl?Bir turunçgil olan pomelo, greyfurt tadındadır.
İşte pepinonun bilinmeyen faydaları.
- Uyku problemlerine iyi gelir, uyku düzenini dengede tutar.
- Kan damarlarını kuvvetlendirir.
- Dalak yetmezliğine iyi gelir.
- İltihaplara karşı oldukça etkilidir.
- Doğal bir afrodizyaktır.
- Anemi (kansızlık) hastalarının tedavisinde kullanılır.
- Kum dökmeye yardımcı olur.
Pakistan ve Hindistan’da, guava meyveleri çiğ olarak yenir, tipik olarak meyve dörde bölünür ve az tuz, karabiber ilave edilir bazen ise kırmızı biber ilave edilerek yenir. Sokak satıcıları bir çift rupiye bu meyvelerin her birini bu şekilde satar. Bu meyve meyve salatalı ve tatlılarda da kullanılmaktadır.