AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Papatya yersek ne olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.134
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Papatya yersek ne olur?​

Karaciğerde komplikasyon oluşturur. Buna bağlı zehirlenme hatta ileride siroz ve kansere kadar gidebilecek önemli rahatsızlıkların oluşmasına neden olabilir. Botanikçi tıbbi amaçlı kullanılan papatya türünü teşhis etmeden suyunu içmek doğru değil.

Papatya saksıya nasıl ekilir?​

Saksıya torf ile iyice karıştırılarak doldurulan toprağın üst kısımda 2-3 cm boşluk kalacak şekilde doldurulması gerekir. Daha sonra saksı içindeki toprağa ekilecek papatya tohumları için bir kalem ile delikler açılır. Açılan bu deliklerin derinliği ise en fazla 4 cm olmalıdır.

Kaç papatya türü vardır?​

Kaç papatya türü vardır?
Bir çeşit Akdeniz bitkisi olan papatya, hiç kuşkusuz ülkemizdeki en sevilen çiçeklerden biri. Papatyagiller ailesinin bir üyesi olan bu nadide çiçek ismini de bu aileden almaktadır. Ilıman iklime sahip bölgelerde yetişen papatyanın 100’den fazla türü olduğu bilinmektedir.

Papatya otu yenir mi?​

Bitkisel ilaç olarak kullanıldığı gibi çay formunda tüketilebilir. Kurutulmuş ot olarak, sindirim sistemini uyarıcı etkisi olduğu için iştah kaybı için kullanılabilir ve gastrit, ishal, karaciğer ve safra kesesi şikayetleri gibi sindirim sistemi sorunlarının tedavisi için önerilmektedir.

Papatya saksıda yetişir mi?​

Ilıman iklime sahip bölgelerde yetişen papatyanın 100’den fazla türü olduğu bilinmektedir. Sarı ve beyaz renkli bu çiçek, halk arasında sarı papatya ismiyle de anılır. Sade bir görünüme sahip olan papatyalar doğada, evde saksıda veya bahçede kolaylıkla yetiştirilebilir.

Papatya çiçeği nasıl çoğalır?​

Papatya çiçeği nasıl çoğalır?
Papatya çoğalır mı? “Pek çok bitki gibi papatyalar da tohumlar vasıtasıyla çoğalırlar. Bu sebeple pataya üretiminde papatya tohumunun oldukça büyük bir öneminin varlığı söz konusudur.

Papatya çiçek türü müdür?​

Mayıs papatyası ne işe yarar?​

Papatyanın değişik etkilerinden dolayı Avrupa’da yaygın olarak kullanıldığını aktaran Ekrem Sezik, bu etkileri kısaca şu şekilde özetliyor: “Hafif spazm, gaz, geğirme gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarında, bu belirtileri giderici olarak ve bilhassa çocuklarda karın ağrılarında, bebeklerde gaz sancılarının …

Mayıs papatyası nerede yetişir?​

Mayıs papatyası nerede yetişir?
Latince adı ‘Matricaria Recutita’ olan Mayıs Papatyası, papatyagiller familyasındandır. Anavatanı Doğu Avrupa ve küçük Asya’dır. Bugün dünyanın birçok noktasına yayılım göstermiştir. Ülkemizde Marmara, Ege, Trakya, Güneybatı Anadolu’da doğal koşullarda yetişir.
 
Papatya, içerdiği bazı bileşenler nedeniyle tıbbi olarak kullanılan önemli bitkilerden biridir. Ancak bazı durumlarda yanlış şekilde tüketildiğinde veya tanınmayan türleri tüketildiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Karaciğerde komplikasyonlara sebep olabilen papatya, bilinçsizce tüketilmesi durumunda zehirlenmelere ve hatta ileri vakalarda siroz ve kansere kadar varabilen rahatsızlıklara yol açabilir. Bu nedenle, botanikçi veya tıbbi uzman tavsiyesi olmadan papatya türlerini teşhis etmeden tüketmekten kaçınılmalıdır.

Papatya, saksıda da kolaylıkla yetiştirilebilen bir bitkidir. Saksıya torf ile iyice karıştırılan toprakla doldurulmalı ve papatya tohumları için uygun büyüklükte delikler açılmalıdır. Papatya tohumları bu deliklere ekilir ve yaklaşık 2-3 cm derinliğe kadar kaplanır. Bu şekilde doğru bir şekilde saksıda papatya yetiştirilebilir.

Papatyanın 100'den fazla türü bulunmaktadır. Papatyagiller familyasından olan ve Akdeniz ikliminde yetişen bu çiçekler, dünyanın farklı bölgelerinde doğal olarak bulunmaktadır.

Papatya otu bitkisel ilaç olarak kullanılmakta ve çay formunda tüketilebilmektedir. Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunan papatya otu, sindirim sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılabilmektedir. Aynı zamanda iştah kaybı, gastrit, ishal, karaciğer ve safra kesesi sorunlarında da kullanılabilmektedir.

Mayıs papatyası veya latince adıyla "Matricaria Recutita", Doğu Avrupa ve küçük Asya'nın anavatanıdır. Ancak günümüzde dünyanın birçok bölgesine yayılmış durumdadır. Ülkemizde Marmara, Ege, Trakya ve Güneybatı Anadolu gibi bölgelerde doğal olarak yetişmektedir. Mayıs papatyası, sindirim sistemi rahatsızlıkları gibi durumlarda kullanılabilir ve etkili olabilir.
 
Geri
Üst