- Konu Yazar
- #1
Papatya hangi ilde?
Papatya en çok hangi ilimizde yetişir? Papatyalar ülkemizin Marmara, Ege, Trakya bölgelerinde ve Güneybatı Anadolu kısmında sıkça yetişmektedir. Dünya üzerinde ise Doğu Avrupa ve Anadolu’da sıkça yetiştirilmektedir.Papatya diger adı nedir?
Papatyanın diğer adı nedir sorusunun cevabını vereceğiz. Yoğurt çiçeği (anemone blanda) Dağ şakayığı olarak da bilinen yoğurt çiçeği, bir dağ lalesi türüdür.Yetiştirildiği Yerler : Ana vatanı Türkiye olup hemen her yöresinde yetişebilir.Bahçelerde, çayırlarda, tarlalarda, kırlarda yetişir. Toplanması – Saklanması : Çiçekleri Haziran – Ağustos aylarında toplanarak güneşte kurutulur. Kuruyan papatyalar kapalı kutularda saklanılır.
Papatya hangi ortamda yetişir?
Papatya hangi ortamda yetişir?Papatya, güneş alan veya yarı gölgeli alanlarda sağlıklı bir gelişim gösterir. Bu çiçeğin, güneşi çok sevdiği için kapalı mekan yerine balkon, bahçe, teras gibi alanlarda yetiştirilmesi önerilir. Kuru ve nemli bölgelerde yetişebilir.
Papatya Latince ne demek?
Papatya Latince ne demek?Latince :Matricaria sp.
Papatya hangi bölgede?
Ülkemizde Marmara, Ege, Trakya, Güneybatı Anadolu’da doğal koşullarda yetişir. Mayıs ve Ağustos ayları arasında zarafeti temsil eden beyaz renkte çiçekler açan tek yıllık otsu bir bitkidir.Alman papatyası nerede yetişir?
Alman Papatyası (Anthemis nabilis): Orta Avrupa’da yetişir ve kültürü de yapılır. Dişli çiçekleri beyazımsı renklidir. Memleketimizde 50 kadar Anthemis türü bulunmakta ve İzmir papatyası, yabânî papatya, beyaz papatya gibi isimlerle bilinmektedir.Bahçede papatya nasıl yetiştirilir?
Bahçede papatya nasıl yetiştirilir?– Papatya tohumları ince olduğundan üzerine toprak atılmasına gerek yoktur. Sadece toprağın üzerine yerleştirmek yeterlidir. – Çelik alma yönteminde ise papatyanın çiçekli olmayan, sağlıklı kollarından biri kesilir. – Yaprakları temizlendikten sonra toprağa dikilir.
Papatya çayının faydaları nelere iyi gelir?
Papatya çayının faydaları nelere iyi gelir?Papatya çayı uykusuzluğa iyi gelmekte ve uyku kalitesini artırmaktadır. Gaz ve bulantı gibi sindirim sistemi şikayetlerini yatıştırabilmekte; antiinflamatuar etkisi sayesinde diyare ve mide ülserine karşı koruyucu etki gösterebilmektedir.