- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.229
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Papatya güneş sever mi?
Papatya, güneş alan veya yarı gölgeli alanlarda sağlıklı bir gelişim gösterir. Bu çiçeğin, güneşi çok sevdiği için kapalı mekan yerine balkon, bahçe, teras gibi alanlarda yetiştirilmesi önerilir. Kuru ve nemli bölgelerde yetişebilir.Papatyalar ne zaman biter?
Papatya çiçekleri ilkbahar ve sonbahar arasında açar, ancak çoğu zaman çiçekler ilkbahar sonu yaz başlarına kadar açmış olurlar.Papatyaların özellikleri nedir?
Papatyaların özellikleri nedir?Papatyanın Latince adı Chamomillae Romanae olarak geçmektedir ve en geniş familyaya sahip çiçeklerden biridir. Buzullar hariç her yerde yetişen papatya, otsu bir bitki olup Türkiye’de 1100’ün üzerinde türü bulunur. Papatya, C vitamini açısından çok zengindir. Sadece çiçek olarak da kullanılmaz.
Bodrum papatyası cicekleri neden solar?
Bodrum papatyasının çiçek açmamasının ana nedeni yeteri kadar güneş almamasıdır. Bunun yanı sıra bitki aşırı sulanır ise yine çiçek vermez. Bol çiçek açmasını istiyorsanız bodrum papatyanızı güneş alan bir yerde toprağı kurumaya yakın sulamanız gerekmektedir.Papatya çiçeğin solmaması için ne yapılır?
Papatyaların solmaması için ne yapılır? Vazo içerisindeki suya 1 – 2 çay kaşığı kadar çamaşır suyu dökebilirsiniz. Çiçeklere çamaşır suyu dökmek vazodaki bakterilerin oluşumunu önleyecek ve çiçeklerinizin daha rahat su çekmesini sağlayacaktır.Papatya nasıl canlandırılır?
Papatya nasıl canlandırılır?Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.
Papatyaları hangi zaman aralığında görebiliriz? Cevap: Bu metni okuduğumuz zaman Papatyaları nisan ayından eylül ayına kadar görebiliriz.
Mayıs ayından ağustosa kadar öğlen güneşinin altında toplanması gereken, bütün masumiyeti ve güzelliği ile tarlaları ve bahçeleri süsleyen mayıs papatyası (babunç), sempatik görüntüsü ve hoş kokusunun yanı sıra, şifalı olması ile de değer kazanıyor.
Papatyalar hangi bitkiyle akrabadır?
Papatyalar hangi bitkiyle akrabadır?Papatyalar hangi bitkiyle akrabadır? Cevap: Bildiğimiz üzere Papatyalar günebakan yani ayçiçeğiyle akrabadır.