AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pap sinavi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pap sınavı nedir?​

Ayrıca, Eğitim Öğretim yılının başında ve sonunda yapılan İngilizce Yeterlik Sınavı (PAP)’tan 70 ve üzeri puan alan öğrenciler İngilizce Hazırlık Programından muaf olur ve başarılı kabul edilir. Öğrencinin başarılı sayılabilmesi için, başarı puanının 100 üzerinden en az 70 olması gerekir.

Hazırlık muafiyet sınavı geçmek için kaç puan?​

Hazırlık muafiyet sınavı geçmek için kaç puan?
Muafiyet sınavı kaç puan? * 0 Zorunlu İngilizce Bölümü öğrencileri için geçme notu 100 puan üzerinden en az 70 puandır. 0 Zorunlu İngilizce Bölümü öğrencileri için geçme notu 100 puan üzerinden en az 60 puandır.

Hazırlık sınavında ne sorulur?​

Hazırlık sınavında ne sorulur?
İki aşamalı olarak yapılan sınavın ilk bölümünde gramer, vocabulary ve reading soruları sorulur. Bu bölümlerden başarılı olan öğrenciler writing ve listening ve speaking bölümüne geçmeye hak kazanırlar.

Hazırlık sınıfı geçme notu nedir?​

Lisans öğrencileri ve dikey geçiş düşünen önlisans (MYO) öğrencilerinin İngilizce Yeterlik Sınavı’ndan geçmeleri için 100 (yüz) üzerinden en az 60 (altmış) puan almaları gerekmektedir.

Hazırlık muafiyet sınavı nasıl geçilir?​

Hazırlık muafiyet sınavı nasıl geçilir?
İngilizce hazırlık atlama sınavı için özel ders alırsınız. Kısa vadede hızlı ve yoğun bir program ile başarılı olabilirsiniz. TOEFL, Pearson, Cambridge sınavlarından birisinden hazırlık muafiyeti için gerekli puanı alırsınız. Bu sınavlara hazırlık içinde kısa vadeli özel ders programları ile başarılı olabilirsiniz.

İngilizce hazırlık sınavı nasıl geçilir?​

İngilizce hazırlık sınavı nasıl geçilir?

İngilizce muafiyet sınavından kalınca ne olur?​

Öğrenci muafiyet sınavını geçerse, o yıl süresince yabancı dil eğitimi alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Böylelikle diğer dersleri için eğitim yılına başlayabilmektedir. Lakin sınavı geçemeyen öğrenci üniversitenin yabancı dil ağırlıklı bir eğitimine tabi tutulmaktadır.

Muafiyet Başvurusu kaç günde sonuçlanır?​

Muafiyet Başvurusu kaç günde sonuçlanır?
Muafiyet sonuçları, başvurular bittikten sonra 45 (kırkbeş) gün içerisinde açıklanacaktır. Muafiyet işlemini gerçekleştiren öğrencilerin, öğrenci sayfasında “Akademik Durum” panelinde muaf olduğu ders/derslerin notu MU ile gösterilmektedir.

Muafiyet sonucuna nasıl bakılır?​

Muafiyet sonucuna nasıl bakılır?
Öğrenciler, muafiyet sonuçlarını öğrenmek için; http://aof.anadolu.edu.tr adresine girmeli,“Öğrenci Otomasyonu” bağlantısından T.C. Kimlik Numarası ve şifresi ile giriş yapmalı,Durum Menüsünde “Ders Durum Paneli” bağlantısını açmalıdır. Muafiyet işlemi yapılan dersler, “MU” harf notuyla gösterilmektedir.
 
Pap sınavı, İngilizce Yeterlik Sınavı anlamına gelir. Bu sınav, öğrencilerin İngilizce dil yeterliliklerini belirlemek amacıyla genellikle eğitim öğretim yılının başında ve sonunda yapılır. Sınavdan 70 ve üzeri puan alan öğrenciler İngilizce Hazırlık Programından muaf tutulur ve başarılı kabul edilir. Başarılı sayılabilmek içinse en az 70 puan almak gerekmektedir.

Hazırlık muafiyet sınavını geçmek için ise genellikle 100 üzerinden en az 70 puan almak gerekmektedir. Ancak zorunlu İngilizce Bölümü öğrencileri için geçme notu 100 üzerinden en az 60 olabilmektedir.

Hazırlık sınavında genellikle gramer, kelime bilgisi ve okuma anlama soruları bulunmaktadır. Bu bölümlerden başarılı olan öğrencilere yazma, dinleme ve konuşma bölümlerine geçiş hakkı verilir. Lisans ve önlisans öğrencilerinin hazırlık sınıfını geçebilmeleri için 100 üzerinden en az 60 puan almaları gerekmektedir.

Hazırlık muafiyet sınavını geçmek için özel ders alabilir, TOEFL, Pearson veya Cambridge gibi uluslararası sınavlardan gerekli puanı alarak muafiyet başvurusunda bulunabilirsiniz. Muafiyet sonuçları genellikle başvurudan itibaren 45 gün içerisinde açıklanmaktadır.

Muafiyet sonuçlarını öğrenmek için öğrenciler http://aof.anadolu.edu.tr adresine girerek "Öğrenci Otomasyonu" bölümüne T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile giriş yapabilirler. Daha sonra "Ders Durum Paneli" bağlantısına tıklayarak muaf oldukları derslerin "MU" harf notuyla listelendiği bölüme ulaşabilirler.
 
Geri
Üst