AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

PANTO ac mi tok mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

PANTO aç mı tok mu?​

PANTO yemekten önce su ile bütün olarak yutulmalıdır. lacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Nexium ne işe yarar?​

Mide yanması ve kusma gibi belirtilerin tedavisinde (Gastro-özofajial reflü hastalığının semptomatik tedavisinde) önerilen tedavi dozu günde bir kez NEXİUM 20 mg’dır.
mide yanması yaşayanların, kendi kafalarına göre ya da eş dost tavsiyesiyle değil; sadece uzman tıp hekimi reçetesi ve tavsiyesiyle kullanmaları gereken; selektif proton pompası inhibitörü grubundan, sübstitüye benzimidazol olan pantoprazol etken maddeli tıbbî tedavi amaçlı ilaçtır.
PANTO ne kadar sürede etki eder?
Özellikle diğer tedavilere cevap vermeyen bireysel vakalarda doz iki katına çıkarılabilir. (günlük 2 tablet PANTO alınır). Gastroözofageal reflü hastalığının tedavisinde genellikle 4 haftalık bir periyod gereklidir. Eğer bu süre yeterli değilse, takip eden 4 hafta içerisinde iyileşme gözlenecektir.
NEXİUM ne işe yarar nasıl kullanılır?
Nexium nasıl kullanılır?
- Gastro-özofajiyal reflü tedavisinde: Mide yanması ve kusma gibi belirtilerle kendini gösteren hastalıkta günde bir defa 20 mg kullanılır.
- Yemek borusunda iltihaplanma ve ağrı (Erozif reflü özofajit) tedavisinde: Dört hafta boyunca günde bir defa 40 mg.

Panto kaşıntı yapar mı?​

Sık rastlanan yan etkiler baş ağrısı (yaklaşık %5.5), bulantı, ishal, karın ağrısı, yorgunluk ve baş dönmesidir. Sık olmayan bazı yan etkiler döküntüler, kaşıntı, gaz, kabızlık, anksiyete ve depresyondur. Nadir olarak eritema multiforme, pankreatit, Stevens-Johnson sendromu ve akut nefrit yapabilir.

Tok karna mide koruyucu alınır mı?​

Midede ülser veya gastriti olan hastalar, ağrı kesici almak zorundaysa tok karnına ve beraberinde mide koruyucu hap veya şurup ile beraber almalıdır. Alkol ile beraber asla alınmamalıdır.
eğer midenin üst kısmında fazla asitten dolayı yanma varsa h2 blocker ilaçlar (famotidin-renitidin) kısa vadede acıyı en hızla durduranlar. günlük kullanım ve uzun süreli rahatlık için proton pompası inhibitörleri (esomeprazol, lansoprazol).
 
Geri
Üst