AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pansiyonda kimler ucretsiz yemek yer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Pansiyonda kimler ücretsiz yemek yer?​

Madde 19 – Okul Müdürü, pansiyonlarda görevli müdür yardımcısı, belleticiler, memur ve hizmetliler ile nöbetçi oldukları günlerde öğretmenler pansiyon tabelasına dahil edilerek ücretsiz yemek yerler.

Pansiyon kayıt kabul komisyonu kimlerden oluşur?​

(5) İl ve ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonları kararları ilgisine göre il veya ilçe millî eğitim müdürü tarafından onaylanır. MADDE 8- (1) Okul yatılılık ve bursluluk komisyonu pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı ve iki öğretmen olmak üzere üç üyeden oluşur.

Pansiyonda kalan öğrenci Harcliklari 2021 ne kadar?​

Pansiyonda kalan öğrenci Harcliklari 2021 ne kadar?
Okul türleri ve kademesi | 2021 (TL-Ücret) | 2022 (TL-Ücret)
İlköğretim Kurumları (İlkokul, Ortaokul, Yatılı Orta Okullar, İmam Hatip Okulları) | 4.020 | 4.540
İlköğretim Kurumları (Özel Eğitim Okulları) | 4.020 | 6.810
Ortaöğretim Okulları (Genel Liseler, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile İmam Hatip Liseleri) | 4.020 | 4.540

Pansiyonlu okullarda kimler nöbet tutabilir?​

(6) Erkek öğrencilerin kaldıkları pansiyonlarda erkek, kız öğrencilerin kaldıkları pansiyonlarda kadın, kız ve erkek öğrencilerin kaldıkları aynı binadaki pansiyonlarda ise hem erkek hem kadın belletici veya nöbetçi belletici öğretmen görevlendirilir.

Belletmenlik ücreti kaç ek ders?​

MADDE 13- (1) Yatılı ve pansiyonlu okullarda öğrencilerin yeme, yatma, dinlenme, eğitim-öğretim ve benzeri hizmetlerinin yürütülmesinde belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere her belleticilik görevi için 4 saat ek ders ücreti ödenir.

Pansiyonlu okullarda yemek ücreti ne kadar?​

Pansiyonlu okullarda yemek ücreti ne kadar?
2021 yılı bütçesine göre pansiyonlarda ücret karşılığı yemek yiyenler için günlük ücret 13 TL olarak belirlenmiş olup okulumuz personeli, öğretmenleri ve öğrencileri bu ücretin %55’i olan 7,2 TL’ den yemek yiyebilir.
Okullarda ihale komisyonu kaç kişiden oluşur?​
Madde 111- Satın alma komisyonu, okul müdürlüğünce satın alma işlerini düzenlemek ve yürütmek üzere müdür yardımcılarının birinin başkanlığında, öğretmenler kurulunca seçilecek en az bir öğretmen, tahakkuktan sorumlu müdür yardımcısı, ihale işlerinden sorumlu bir memur ve maliyeden bir kişinin katılmasıyla oluşturulur.

Pansiyonda kimler ücretsiz yemek yer sorusuna verilen cevaba göre, ücretsiz yemek hakkı bulunan kişiler şunlardır:
- Okul Müdürü
- Pansiyonlarda görevli müdür yardımcısı
- Belleticiler
- Memur ve hizmetliler
- Nöbetçi oldukları günlerde öğretmenler

Pansiyon kayıt kabul komisyonu sorusuna verilen bilgiye göre, okul yatılılık ve bursluluk komisyonu üç üyeden oluşur. Bu üyelerden biri pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı, diğer ikisi ise öğretmendir.

Pansiyonda kalan öğrenci harçlıkları 2021 yılında okul türlerine göre farklılık göstermektedir. Örneğin, genel liseler, güzel sanatlar ve spor liseleri ile İmam Hatip liselerinde kalan öğrenciler için 2021 yılında harçlık miktarı 4.020 TL idi.

Erkek öğrencilerin kaldığı pansiyonlarda erkek, kız öğrencilerin kaldığı pansiyonlarda kadın belletici veya nöbetçi belletici öğretmen görevlendirilir. Aynı binadaki pansiyonlarda ise hem erkek hem kadın belletici veya nöbetçi belletici öğretmen bulunabilir.

Belletmenlik ücreti her belleticilik görevi için 4 saat ek ders ücreti olarak ödenmektedir.

Pansiyonlu okullarda yemek ücretine göre, 2021 yılında günlük ücret 13 TL olarak belirlenmiş olup okul personeli, öğretmenleri ve öğrenciler bu ücretin %55'i olan 7,2 TL'ye yemek yiyebilirler.

Son olarak, okullarda ihale komisyonu, satın alma işlerini düzenlemek ve yürütmek üzere müdür yardımcısının başkanlık ettiği bir komisyon olup en az bir öğretmen, tahakkuktan sorumlu müdür yardımcısı, ihale işlerinden sorumlu bir memur ve maliyeden bir kişinin katılımıyla oluşturulmaktadır.

Geri