Pano nedir ne ise yarar?
Elektrik panosu ya da diğer bilinen ismiyle elektrik dağıtım panosu, herhangi bir tesiste veya binada şebekeden gelen ana akımı alt devrelere ve alt bileşenlere dağıtan sistemdir. Tesisin ya da kullanılacak yerine ihtiyaçlarına göre standart, modüler ve özel üretim tasarımlara sahip olabilirler.Pano nasıl çalışır?
Pano nasıl çalışır?Pano iskeleti elde edilir. Düz sacdan verilen emirlerle istenen hale gelen sacın büküm işlemleri gerçekleşir. Panodaki en önemli özelliklerden biri olan poliüretan contaların basım işlemi otomatik şekilde panonun gerekli olan yerlerine yapılır. İstenilen duruma gelen saclar burada ısıl işlem görerek gerekli şekli alır.
Sayaç Panosu ne işe yarar?
Bir ve çok katlı binalarda küçük elektrik sayaç panosu vardır. Bu panonun içerisinde merkezi otomatik kesici, sigortalar, elektrik sayaçları, merdiven otomatiği, zil trafosu vardır. Elektrik pano firmaları tarafından özel olarak istenilen ölçülere göre elektrik pano imalatı yapılır.Dağıtım panoları nedir?
Dağıtım panoları nedir?Dağıtım panosu, elektrik kaynağının binanın içinden dağıtıldığı bir yapıdır. Dağıtım panosu, herhangi bir ticari yapı veya konut için ana elektrik besleme sistemidir. Ana kablo dağıtım panosuna gelir ve daha sonra kesiciler vasıtasıyla ikincil devrelerde dağıtılır.
Ana Dağıtım Pano Malzemeleri Dağıtım panolarında genellikle şu malzemeler kullanılmaktadır: Baralar, şalterler, akım trafoları, mesnet izolatörleri, pano iç ihtiyaç lamba ve gerekli görüldüğünde soğutma aspiratörüdür.
Sayaç Panosu nedir?
Sayaç Panosu nedir?Sayaç Panosu: Bir binanın girişinde yer alan elektrik sayacının bulunduğu panodur. Tali dağıtım ve ana dağıtım panosunun yanı sıra sayaç panosu da ayrı bir şekilde yapılır.