Pano nedir ne ise yarar?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Pano nedir ne ise yarar?​

Elektrik panosu ya da diğer bilinen ismiyle elektrik dağıtım panosu, herhangi bir tesiste veya binada şebekeden gelen ana akımı alt devrelere ve alt bileşenlere dağıtan sistemdir. Tesisin ya da kullanılacak yerine ihtiyaçlarına göre standart, modüler ve özel üretim tasarımlara sahip olabilirler.

Pano nasıl çalışır?​

Pano nasıl çalışır?
Pano iskeleti elde edilir. Düz sacdan verilen emirlerle istenen hale gelen sacın büküm işlemleri gerçekleşir. Panodaki en önemli özelliklerden biri olan poliüretan contaların basım işlemi otomatik şekilde panonun gerekli olan yerlerine yapılır. İstenilen duruma gelen saclar burada ısıl işlem görerek gerekli şekli alır.

Sayaç Panosu ne işe yarar?​

Bir ve çok katlı binalarda küçük elektrik sayaç panosu vardır. Bu panonun içerisinde merkezi otomatik kesici, sigortalar, elektrik sayaçları, merdiven otomatiği, zil trafosu vardır. Elektrik pano firmaları tarafından özel olarak istenilen ölçülere göre elektrik pano imalatı yapılır.

Dağıtım panoları nedir?​

Dağıtım panoları nedir?
Dağıtım panosu, elektrik kaynağının binanın içinden dağıtıldığı bir yapıdır. Dağıtım panosu, herhangi bir ticari yapı veya konut için ana elektrik besleme sistemidir. Ana kablo dağıtım panosuna gelir ve daha sonra kesiciler vasıtasıyla ikincil devrelerde dağıtılır.
Elektrik panosu hangi malzemeden yapılır?​
Ana Dağıtım Pano Malzemeleri Dağıtım panolarında genellikle şu malzemeler kullanılmaktadır: Baralar, şalterler, akım trafoları, mesnet izolatörleri, pano iç ihtiyaç lamba ve gerekli görüldüğünde soğutma aspiratörüdür.

Sayaç Panosu nedir?​

Sayaç Panosu nedir?
Sayaç Panosu: Bir binanın girişinde yer alan elektrik sayacının bulunduğu panodur. Tali dağıtım ve ana dağıtım panosunun yanı sıra sayaç panosu da ayrı bir şekilde yapılır.

OG dağıtım panosu nedir?​

Orta gerilim hücrelerinin koruma ve kontrolünün SCADA’ya entegrasyonunun sağlanması için kullanılan panodur.

Elektrik panosu veya diğer adıyla elektrik dağıtım panosu, bir tesis veya binada şebekeden gelen ana akımı alt devrelere ve alt bileşenlere dağıtan bir sistemdir. Bu panoların standart, modüler veya özel tasarımları olabilir ve kullanılacak yerin ihtiyaçlarına göre şekillendirilebilir.

Pano iskeleti düz saçtan oluşturulur ve istenen şekli alması için büküm işlemlerine tabi tutulur. Panonun önemli özelliklerinden biri olan poliüretan contalar otomatik olarak basılır ve ısıl işlemle şekillendirilen saçlar istenilen formu alır.

Sayaç panosu, bir veya çok katlı binalarda kullanılan küçük bir panodur. İçerisinde merkezi otomatik kesici, sigortalar, elektrik sayacı, merdiven otomatiği, zil trafosu gibi bileşenler bulunur ve genellikle özel ölçülerde üretilir.

Dağıtım panoları ise, elektrik kaynağının binanın içine dağıtıldığı yapılar olarak tanımlanır. Bu panolar, ticari yapılar veya konutlar için ana elektrik besleme sistemini oluştururlar. Ana kablo dağıtım panosuna gelir ve kesiciler vasıtasıyla ikincil devrelere dağıtılır.

Elektrik panoları genellikle baralar, şalterler, akım trafoları, mesnet izolatörleri, pano içi lamba ve soğutma aspiratörü gibi malzemelerden yapılmıştır.

Sayaç panosu ise, bir binada bulunan elektrik sayacının yer aldığı panodur. Tali dağıtım ve ana dağıtım panolarının yanı sıra sayaç panosu da ayrı bir şekilde tasarlanır.

OG dağıtım panosu, orta gerilim hücrelerinin koruma ve kontrolünü sağlamak ve SCADA sistemine entegre etmek amacıyla kullanılan bir panodur. Bu panolar genellikle endüstriyel tesislerde veya enerji dağıtım sistemlerinde kullanılır.

Geri