Pankek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker
Yarım fincan sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un (3 bardağı 2 parmak eksik dolduralım)
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta, süt oda sıcaklığında olursa daha uygun olur bütün gereçleri karıştırıp çırpıyoruz.
Sonra yapışmaz tavada yağ eklemeden tavaya küçük küçük döküyoruz.
İlk döktüğümüz hamur göz göz olana kadar bekliyoruz göz göz olunca çevirip, pişiriyoruz.
Diğer tarafını kısık ateş te afiyet olsun.
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker
Yarım fincan sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un (3 bardağı 2 parmak eksik dolduralım)
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta, süt oda sıcaklığında olursa daha uygun olur bütün gereçleri karıştırıp çırpıyoruz.
Sonra yapışmaz tavada yağ eklemeden tavaya küçük küçük döküyoruz.
İlk döktüğümüz hamur göz göz olana kadar bekliyoruz göz göz olunca çevirip, pişiriyoruz.
Diğer tarafını kısık ateş te afiyet olsun.
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı