Pankek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 – 3 yemek kaşığı şeker
Süs için
İsteğe nazaran muz, bal, çikolata, kivi
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaları ve şekeri düzgünce çırpıyoruz daha sonrasında un yağ ve sütü ekliyoruz.
İyice çırptıktan sonra tavamızı çok az sıvı yağ kullanarak yağlıyoruz.
Daha sonrasında bir kepçe yardımıyla (ben o denli yapıyorum) tavamızın ortasına 1 kepçe dolusu hamuru döküyoruz
Kabarcıklar oluşunca spatula yardımıyla karşıt çeviriyoruz ve hazır.
Üstünü istediğiniz üzere çikolata, kivi muz reçel ile süsleyebilirsiniz.
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 – 3 yemek kaşığı şeker
Süs için
İsteğe nazaran muz, bal, çikolata, kivi
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaları ve şekeri düzgünce çırpıyoruz daha sonrasında un yağ ve sütü ekliyoruz.
İyice çırptıktan sonra tavamızı çok az sıvı yağ kullanarak yağlıyoruz.
Daha sonrasında bir kepçe yardımıyla (ben o denli yapıyorum) tavamızın ortasına 1 kepçe dolusu hamuru döküyoruz
Kabarcıklar oluşunca spatula yardımıyla karşıt çeviriyoruz ve hazır.
Üstünü istediğiniz üzere çikolata, kivi muz reçel ile süsleyebilirsiniz.
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı