Pankek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pankek Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker
Yarım fincan sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı+ 1 su bardağından iki parmak eksik un

Pankek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına 2 yumurta ve şekeri alıp birkaç dakika mikser ile çırpalım. Yumurtalı karışımın üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyip tekrar çırpalım.
Kabartma tozu, vanilya ve unu bir tutam tuz ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpalım.
Tavamızı bir peçete ile yağlayıp (Kızartma sürecinde çok fazla yağlamaya gerek yok, yapışmayacağı ölçü yeterli) ısıtalım.
Bir kaşık yardımı ile döktüğümüz karışımı kızarana dek çift taraflı pişirelim. Mevsim meyveleri, bal ve çikolata ile servis edebilirsiniz.
 
Geri
Üst