- Konu Yazar
Pankek Tarifi İçin Malzemeler
1 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1.5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;
Arzu ederseniz bal yada nutella tarzı tatlar kullanabilirsiniz
Ben cevizde serptim
Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta, şeker ve vanilyayı mikser yardımıyla güzelce çırpalım.
Sonrasında diğer malzemelerimizi ekleyelim ancak mikser yardımıyla çırpmaya devam edelim.
Kek harcına yakın bir yoğunlukta olacak karışımımız. Yanmaz tabanlı bir tavayı ocağa alıp orta ateşte yakalım altını. Isınınca kepçe yardımıyla azar azar alıp tavamıza koyalım karışımımızdan.
Koyduğumuz karışım pankekimizin üstü göz göz olunca tersini çevirip diğer tarafında pişmesini sağlayalım.
Altını çok alevli açmayalım içi çiğ kalmasın orta ısıda ateş yeterli olacaktır. Hepsine aynı işlemi uygulayalım. Ve piştiklerinde üzerini süsleyip servis yapabiliriz. Sadede çok güzel oluyor damak zevkinize hangisi uygun olursa. Toplamda 16 adet pankek elde ediyorum bu tariften. Şimdiden afiyet olsun .
Pankek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1.5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;
Arzu ederseniz bal yada nutella tarzı tatlar kullanabilirsiniz
Ben cevizde serptim
Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta, şeker ve vanilyayı mikser yardımıyla güzelce çırpalım.
Sonrasında diğer malzemelerimizi ekleyelim ancak mikser yardımıyla çırpmaya devam edelim.
Kek harcına yakın bir yoğunlukta olacak karışımımız. Yanmaz tabanlı bir tavayı ocağa alıp orta ateşte yakalım altını. Isınınca kepçe yardımıyla azar azar alıp tavamıza koyalım karışımımızdan.
Koyduğumuz karışım pankekimizin üstü göz göz olunca tersini çevirip diğer tarafında pişmesini sağlayalım.
Altını çok alevli açmayalım içi çiğ kalmasın orta ısıda ateş yeterli olacaktır. Hepsine aynı işlemi uygulayalım. Ve piştiklerinde üzerini süsleyip servis yapabiliriz. Sadede çok güzel oluyor damak zevkinize hangisi uygun olursa. Toplamda 16 adet pankek elde ediyorum bu tariften. Şimdiden afiyet olsun .
Pankek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı