Pankek Tanımı İçin Gereçler
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Pankek Tanımı Yapılışı
Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpalım.
Sütü ekleyip karıştırın.
Unu kabartma tozunu vanilyayı ekleyip karıştıralım kıvamı biraz koyu olsun cıvık olmasın.
Isıtılmış tavaya 1 yemek kaşığı ile dökelim.
Gerili önlü kızarana kadar pişirelim.
Tavanız hoşsa yağlamaya gerek yok ancak kuşku edersiniz çok az yağ sürün tavaya o denli kızdırıp pankek hamurunu dökün.
Afiyet olsun
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Pankek Tanımı Yapılışı
Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpalım.
Sütü ekleyip karıştırın.
Unu kabartma tozunu vanilyayı ekleyip karıştıralım kıvamı biraz koyu olsun cıvık olmasın.
Isıtılmış tavaya 1 yemek kaşığı ile dökelim.
Gerili önlü kızarana kadar pişirelim.
Tavanız hoşsa yağlamaya gerek yok ancak kuşku edersiniz çok az yağ sürün tavaya o denli kızdırıp pankek hamurunu dökün.
Afiyet olsun