- Konu Yazar
- #1
Pankek Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Pankek Tanımı Yapılışı
Pankek yapmak için öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak düzgünce çırpalım.
Süt, un, kabartma tozu, vanilya ek çırpma teli ile çırpalım. Siz dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak formda hamur hazırlayalım.
Teflon ya da yapışmaz tavaya isterseniz sıvı yağ sürebilirsiniz ben tercih etmiyorum.
Bir büyük yemek kaşığıyla hamurları yuvarlak halde dökelim kendi kendine açılacaktır zati. Üzerleri göz göz olunca başka tarafını çevirelim.
Pişen pankeklerimizi tabağa alıp servise hazırlayalım.
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Pankek Tanımı Yapılışı
Pankek yapmak için öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak düzgünce çırpalım.
Süt, un, kabartma tozu, vanilya ek çırpma teli ile çırpalım. Siz dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak formda hamur hazırlayalım.
Teflon ya da yapışmaz tavaya isterseniz sıvı yağ sürebilirsiniz ben tercih etmiyorum.
Bir büyük yemek kaşığıyla hamurları yuvarlak halde dökelim kendi kendine açılacaktır zati. Üzerleri göz göz olunca başka tarafını çevirelim.
Pişen pankeklerimizi tabağa alıp servise hazırlayalım.