Pankek (Nefis Sosuyla) Tanımı İçin Gereçler
Pankek için;
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 çimdik tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Orta krema için;
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı sarella
Muz
Pankek (Nefis Sosuyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle orta pastacı kreması için tereyağ ve sarelle hariç gereçleri ocağın üstüne alalım.
Kaynayıp göz göz olunca ocağın altına kapatıp sarelle ve tereyağı karalım yeterlice karıştıralım. Onu soğumaya bırakalım.
Pankek için yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
Süt ve sıvı yağ eklenir tekrar çırpılır.
Kabartma tozu, vanilya, tuz ve un eklenir güzelce çırpılır.
Isınmış tavaya bir fincan kadar dökülür ve yayılır.
Göz göz olunca çevirilir.
Büyük bir tabağa bırakılır.
Üzerine bir kaşık sos dökülür ve yayılır.
İnce doğranmış muzu yerleştirilir.
Üzerine tekrar parken kızartılıp koyulur.
Bu biçimde bitene kadar devam edilir.
Tatlı krizi için üstün bir tanım kesinlikle deneyin fotoğraflarınızı bekliyorum.
Pankek (Nefis Sosuyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pankek için;
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 çimdik tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Orta krema için;
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı sarella
Muz
Pankek (Nefis Sosuyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle orta pastacı kreması için tereyağ ve sarelle hariç gereçleri ocağın üstüne alalım.
Kaynayıp göz göz olunca ocağın altına kapatıp sarelle ve tereyağı karalım yeterlice karıştıralım. Onu soğumaya bırakalım.
Pankek için yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
Süt ve sıvı yağ eklenir tekrar çırpılır.
Kabartma tozu, vanilya, tuz ve un eklenir güzelce çırpılır.
Isınmış tavaya bir fincan kadar dökülür ve yayılır.
Göz göz olunca çevirilir.
Büyük bir tabağa bırakılır.
Üzerine bir kaşık sos dökülür ve yayılır.
İnce doğranmış muzu yerleştirilir.
Üzerine tekrar parken kızartılıp koyulur.
Bu biçimde bitene kadar devam edilir.
Tatlı krizi için üstün bir tanım kesinlikle deneyin fotoğraflarınızı bekliyorum.
Pankek (Nefis Sosuyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı