AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Panjur sistemi nasil calisir?

Editör

Yeni Üye

Panjur sistemi nasıl çalışır?​

Manuel panjur sistemleri, otomatik panjurların aksine uzaktan kumanda aracılığıyla değil elle kontrol edilmektedir. Makara ya da aynı görevi gören bir aparat yardımıyla panjurun açılıp kapanması sağlanır ya da açıklık derecesi ayarlanır. Bu nedenle de elektrik kullanımı gerektirmez.

Otomatik panjur sistemi nasıl çalışır?​

Motorlu panjur sistemleri adı gibi tüp motor sistemi ile çalışır. tüp motorun içinde bulunan otomasyon sistemi panjurun ne kadar kalkması gerektiğini veya inmesi gerektiğini kendi otomatik algılayarak ayarlar. Düğmesine bastığınız andan itibaren ayarlanan mesafede durur.

Otomatik panjur nasıl açılır?​

Otomatik panjur nasıl açılır?
Elektrik gelmesi durumunda güç kaynağı devreden otomatik olarak çıkar ve dolmaya başlar. Elektrik motoru yanındaki zinciri el ile hareket ettirerek kepengi yukarı açabilirsiniz. Aşağı indirmek için motorun altında bulunan fren kolunu aşağı yönde çekiniz kapı yavaşça aşağı doğru inmeye başlar ve kapanır.

Pencereye panjur nasıl yapılır?​

Pencereye panjur nasıl yapılır?
- Adım 1: Panjur nası yapılır? – Pencerelerimizi ölçerek başlayalım.
- Adım 2: Ahşap parçaların hizalarını kontrol edin.
- Adım 3: Destek parçalarını kesin.
- Adım 4: Küçük çıtaları ve eğimli tahtaları panjura takın.
- Adım 5: Metal plakaları sabitleyin.
- Adım 6: Menteşeleri ekleyin.
- Panjurun arka kısmı

Panjur neden bozulur?​

Yeterli bakım ve onarım yapılmaması, Dikkatsiz kullanım, Elektriksel kısa devreler, Palet veya kanalların altında eşya ve benzeri şeyler unutmak, arızalara sebep olmaktadır.

Dış panjur temizliği nasıl yapılır?​

Daha risksiz bir çözüm için Vim Silikonlu Temizleyici gibi bir sprey deterjan kullanabilirsiniz. Deterjanlı bezle panjurlarınız yeterince temiz olana kadar silin. Daha sonra temiz, ıslak bezle deterjan kalıntılarını durulayın. Kuru bir bezle kurulayarak panjur temizliğini bitirin.

Elektrik kesilince panjur nasıl açılır?​

Elektrik kesilince panjur nasıl açılır?
Otomatik Kepenklerinizde, Ups Güç Kaynağı kullanmayı veya satın almayı düşünebilirsiniz. Böylece, elektrik kesintilerinde Kepenk Güç Kaynağı devreye girerek açma/kapama yapabilmenizi sağlayacaktır.

Otomatik kepenk kumandasız nasıl açılır?​

Otomatik kepenk kumandasız nasıl açılır?
Otomatik Kepenk Kumandasız Nasıl Açılır?
- Kumanda pilini kontrol edebilir ve tekrar deneyebilirsiniz.
- Manuel açma kutusundan, kepenkleri açmayı deneyebilirsiniz.
- Kepenklerin dış kutusunu açarak, motor manuel çubuğu veya zinciri ile açabilirsiniz.

Otomatik Kepenk dışarıdan nasıl açılır?​

Otomatik Garaj Kapısı Manuel Açma
- Mümkün ise elektrik bağlantısını kesin.
- Motor rayı üzerinde bulanan ipe ulaşın.
- İpi aşağı doğru çekerek rayın içindeki plastik parçayı boşa çıkarın.
- Kapının kulbundan tutarak yukarı yönlü olarak iteleyin.
- Elektrik geldiğinde motoru enerji verin.
- Kumandanın tuşuna basın ve bekleyin.

Pencerelere panjur taktırmak yasak mı?​

Güneş ve rüzgardan korunulması açısından ihtiyaç duyulduğunda kat maliklerin rızası alınmadan balkon ve pencerelere panjur takılabilir.

Otomatik panjur kaç para?​

Otomatik panjur kaç para?
250×150 Motorlu Panjur + Montaj : 5300₺ + KDV Günlük kur fiyatı ile hesaplanma yapılmaktadır! Firmamız, özel ölçülerde motorlu panjur ve kepenk sistemlerinin de üretimini sağlamaktadır. Müşterilerimiz ile gerekli tüm işlemleri hallediyor ve kısa süre içerisinde üretim-montaj işlemlerini gerçekleştiriyoruz.

Panjur sistemleri, manuel ve otomatik olarak iki ana kategoride çalışır. Manuel panjur sistemleri, uzaktan kumanda yerine elle kontrol edilir. Panjurun açılıp kapanması veya açıklık derecesinin ayarlanması için makara veya benzer bir aparat kullanılır ve elektrik kullanımını gerektirmez. Otomatik panjur sistemleri ise tüp motor sistemi ile çalışır. Tüp motorun içinde bulunan otomasyon sistemi, panjurun ne kadar kalkması veya inmesi gerektiğini otomatik olarak algılayarak ayarlar. Düğmesine basıldığında belirlenen mesafede durur ve elektrikli bir mekanizma ile çalışır.

Panjur sistemlerinin bozulmasının birkaç nedeni olabilir. Yeterli bakım ve onarım yapılmaması, dikkatsiz kullanım, elektriksel kısa devreler, palet veya kanalların altında eşyaların unutulması gibi durumlar panjur bozulmalarına sebep olabilir.

Dış panjur temizliği için Vim Silikonlu Temizleyici gibi bir sprey deterjan kullanabilirsiniz. Deterjanlı bezle panjurları temizleyerek, daha sonra temiz ve ıslak bir bezle durulayıp kuru bir bezle kurulayarak temizliği tamamlayabilirsiniz.

Elektrik kesildiğinde otomatik panjuru açmak için UPS Güç Kaynağı kullanabilir veya satın alabilirsiniz. Böylece elektrik kesintilerinde panjurunuzu açıp kapatabilirsiniz. Ayrıca otomatik kepenk kumandasız açmak için kumandanın pili kontrol edebilir, manuel açma kutusundan deneme yapabilir veya kepenklerin dış kutusunu açarak motorun manuel çubuğunu veya zincirini kullanarak açabilirsiniz.

Pencerelere panjur takmak konusunda, güneş ve rüzgardan korunmak amacıyla gerek duyulduğunda kat maliklerinin rızası alınmadan balkon ve pencerelere panjur takılabilir.

Otomatik panjur fiyatları genellikle ölçü ve montaj işlemine göre değişebilir. Örneğin, 250×150 ebatlarında motorlu bir panjurun fiyatı 5300₺ + KDV olarak belirtilmiştir. Firmalar genellikle müşterilerle iletişime geçip özel ölçülerde panjur sistemleri üretebilir ve kısa sürede montajını gerçekleştirirler.

Geri