Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pandispanya

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pandispanya Tanımı İçin Malzemeler
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı ucuyla tuz
1 su bardağı un +2 yemek kaşığı mısır nişastası, buğday da olabilir
1 adet kabartma tozu

Pandispanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
5 yumurta akı sarısından ayrılıp bir kap içinde tuzla bir arada traş köpüğü kıvamına gelene kadar blenderla çırpılır.
Daha sonra farklı bir kabın içerisinde yumurta sarısı ve şeker eklenip blenderla 5 dakika kadar çırpılır.
Daha sonra blenderla çırparken bir yandan da yumurta sarısının içine su yavaş yavaş dökülür güzelce karıştıktan sonra unu, nişastayı, kabarma tozunu ekleyip güzelce karıştırın.
Sonra blender bırakılıp bir spatula alınıp yumurta sarısının içerisine çırptığımız yumurta akını yavaş yavaş aşağıdan üste yanlışsız dairesel hareketler yaparak akımızı söndürmeden karıştırıyoruz.
Sonrada kalıbımıza döküp evvelden ısıtılmış 160 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
Kekimiz piştikten sonra fırından alıp fırın telinin üzerine aksi çevirip soğumasını bekliyoruz.
Püf nokta pandispanya da kek kalıbı çok değerli bir rol oynuyor şayet kalıbınız büyük ise bu ölçüler kalıbınıza az kalacağı için istediğiniz sonucu elde edemeyebilirsiniz onun için bu tanımı yaparken kalıbınızın büyüklüğünü hesaplayıp materyallerini arttırabilirsiniz.

Pandispanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst