Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pandispanya

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pandispanya Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardak süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un

Pandispanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaları şeker ile krema kıvamı gelene kadar uygunca çırpalım. (5dk)
İçerisine sıvı yağ ve ılık sütü ekleyeyim.
Portakal kabuğu rendesi ilavesinden sonra çok az karıştıralım. Ve kuru gereçlerimizi katalım bu etapta mikseri kullanmayalım.
Unumuzu ve kabartma tozumuzu eleyerek karışıma ekleyelim. Ve tek taraflı harcı söndürmeden karıştıralım. Ve kalıba dökelim.
Fırınımızı 180° alt üst ayarda 35-40 dk kadar denetimli olarak pişirelim. Yumuşacık sünger üzere bir pandispanya.
Ben üzerine pudra şekeri ile servis ettim siz yaş pastalarınızda kullanabilirsiniz. Afiyetler olsun diye ❤.
Pandispanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst