AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pandispanya Tadında Muzlu Pasta

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pandispanya Tadında Muzlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı buğday nişastası
2,5 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
2 tane vanilya
Krema
1 litre süt
1 su bardağın şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 adet vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Arası için
3 orta uzunluk muz ve hindistan cevizi

Pandispanya Tadında Muzlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri 3 dakika kadar çırptım.
Daha sonra öteki materyalleri koyup karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serdiğim dikdörtgen fırın tepsisine kek harcımı boşaltıp kenarlarını düzelttim.
Önceden ısıtılmış fırında pişirdim. Çok süratli pişiyor dikkat edin. Daha sonra kremamı yaptım. Süt, un ve nişastayı evvel çırptım.
Daha sonra ocağa aldım. Kaynayınca şeker, tereyağ ve vanilyayı ekleyip ocağımı kapattım.
Soğuyan kekimi ortadan ikiye kestim. Bir kısmını uzun borcama koydum. Hafif sütle ısladıktan sonra sıcak olan kremanın yarısına yakınını boşalttım.
Daha sonra dilimlediğim muzları her yerine gelecek formda dizdim.
Diğer kesim kekimi de üzerine koydum. Hafif sütle ıslayıp geri kalan kremayı da boşalttım.
Her yerine gelecek formda düzelttim.
Soğumaya bıraktım.
Ardından çokça hindistan cevizi serptim.
Pandispanya Tadında Muzlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst