- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Pandev ilaç nasıl kullanılır?
Gastrik ülser ve duodenal ülser tedavisinde Günde 1 tablet PANDEV alınır. Doktorunuz ile görüşmeden sonra doz iki katına çıkarılabilir. (günde 2 adet PANDEV 40 mg) Doktorunuz PANDEV ile tedaviye ne kadar süre devam edeceğinizi söyleyecektir. Gastrik ülser tedavisi genellikle 4-8 hafta sürer.Infüzyon pompası nasıl çalışır?
İnfüzyon pompasının çalışma prensibi Dönme düzeneğine sahip infüzyon pompaları ise motor hareketine bağlı olarak çalışırlar. Motora bağlı bir dişli üzerinde doğrusal olarak hareket eden bir somun ile sıvı haznesi doğrusal olarak sıkıştırılarak sıvının hastaya akışı sağlanır.
Bolus modu nedir?
bir miktar ilacin, toplu halde ve hizlica damar yolu ile uygulanmasi. tek sefer ve çok sefer bolus şeklinde şekilleri vardır. bolos da deniyor. mısır’da nil deltasında bulunan (bugün, tell el rub’a olarak bilinen) mendesli düşünür ve eczayla ilgili eserler yazmış bir yazar.
PANTO nasıl uygulanır?
Damar içine uygulama 2-15 dakikada yapılmalıdır. İntravenöz kullanım oral yolla uygulama mümkün olmadığı durumda önerilir. İntravenöz kullanımda 7 güne kadar veriler mevcuttur. Bu nedenle, oral tedavinin uygulanabileceği durumda, PANTO® i.v. uygulaması kesilmeli ve onun yerine oral 40 mg pantoprazol başlanmalıdır1,2.PANTO kaç saatte bir alınır?
lk pantoprazol tablet kahvaltıdan 1 saat önce ve ikinci pantoprazol tablet akşam yemeğinden 1 saat önce alınır. Doktorunuzun önerilerini takip ediniz ve bu antibiyotiklerin kullanma talimatlarını okuyunuz. Tedavi süresi genellikle 1-2 haftadır. Gastrik ülser ve duodenal ülser tedavisinde Günde 1 tablet PANTO alınır.
İnfüzyon pompası nasıl takılır?
İNFÜZYON POMPASI NASIL KULLANILIR?
- Cihaz hem bataryalı hem de şebeke elektriğine bağlı olarak çalışmaktadır.
- Cihazın kapağı açılarak infüzyon seti dikkatli bir biçimde cihaza yerleştirilir.
- Serum hazırlanarak sete bağlanır, setin diğer ucu hastanın damar yoluna takılır.
Bolus teriminin tıbbi anlamı; n. Yumuşak, çiğnenmiş durumdaki yiyecek kütlesi.