Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pandemi Sosyal Destek uygun ne demek?

Editör

Yeni Üye

Pandemi Sosyal Destek uygun ne demek?​

Öncelikle başvuru sürecinde uygun ibaresinin olması sizin bu yardımı her halükarda alacak olmanızdır. Yani siz aslında 1100 TL’yi almaya hak kazandınız. Ancak bu yazıyı görür görmez soluğu hemen PTT şubelerinde almadan öncelikle beklemelisiniz.

Pandemi parası için hangi numarayı aramalıyız?​

Aile ve Sosyal Hizmetler BakanlığıAlo 183 Sosyal Destek Başvurusu ve Takibi.
Pandemi başvurusu nereden takip ediliyor?​
– AÇSHB Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden “T.C Kimlik Numarasının” son hanesine göre alınmaya başlandı. – Başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecek.

Rapor parasının yatıp yatmadığını nereden öğrenebilirim?​

Rapor parasının yatıp yatmadığını nereden öğrenebilirim?
E-devlet şifresi olmayanlar PTT şubelerine giderek 4 TL karşılığında yeni şifrelerini hemen alabilirler. Ayrıca rapor parası sorgulama işlemini çağrı merkezi aracılığıyla yapmak da mümkündür. ALO 170 numaralı çağrı merkezini arayarak rapor paranızın yatıp yatmadığını ya da ne zaman yatırılacağını öğrenebilirsiniz.

Pandemi Sosyal Destek süreç devam ediyor ne demek?​

Pandemi Sosyal Destek süreç devam ediyor ne demek?
Pandemi süreç devam ediyor ibaresi, değerlendirme sürecinde işleminizin sırada yer aldığı ve değerlendirme kıstasına alınacağı anlamına geliyor. Sürecin uzun sürmesi halinde bağlı bulunulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği aranarak bilgi alınabilir.

144 hattı nedir?​

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çağrı Merkezlerinden Alo 144 Sosyal Yardım Hattı aracılığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yürütülen şartlı eğitim/sağlık yardımları, kömür yardımı, gıda yardımı, engelli aylığı, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımlar, barınma yardımı, doğum …

144 neyin hattı?​

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlar, Alo 144 numaralı hattı araştırmaya başlamıştır. Alo 144 devletin belirlemiş olduğu sosyal yardım hattıdır.
144 e nasıl ulaşabilirim?​
Özellikle işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız, tüm cep telefonu operatörlerinden ad soyad, T.C kimlik numarası ve taleplerini içeren mesaj yazarak 144 numarasına gönderebilmekte, talepler ilgili personel tarafından değerlendirilerek telefon veya sms ile vatandaşlara geri dönüş yapılarak bilgi verilmektedir.

"Pandemi Sosyal Destek uygun ne demek?" başlıklı mesajda belirtilen bilgilere göre, başvuru sürecinde "uygun" ibaresinin olması, kişinin belirtilen yardımı almaya hak kazandığını gösterir. Bu durumda, 1100 TL gibi bir destek miktarını almak için başvurunun yapıldığı ve değerlendirme sonucunda uygun bulunduğu anlaşılmaktadır. Ancak, başvurunun sonucunu görmek için hemen PTT şubelerine gitmek yerine beklemek önerilmektedir.

"Pandemi parası için hangi numarayı aramalıyız?" başlıklı kısımda ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Alo 183 Sosyal Destek Başvurusu ve Takibi numarasını aramak gerektiği belirtilmektedir. Bu numara üzerinden pandemi parası başvurularıyla ilgili bilgi alınabilir ve başvuruların takibi yapılabilir.

"Pandemi başvurusu nereden takip ediliyor?" başlıklı bölümde ise AÇSHB Pandemi Sosyal Destek Faz-3 başvurularının, e-devlet üzerinden T.C. Kimlik Numarasının son hanesine göre alındığı ve başvuru süreçlerinin e-devlet üzerinden takip edilebileceği belirtilmektedir. Bu sayede başvurunun durumu ve sonucu online platform üzerinden kolaylıkla öğrenilebilir.

"Rapor parasının yatıp yatmadığını nereden öğrenebilirim?" sorusuna verilen cevapta, rapor parasının öğrenilmesi için e-devlet üzerinden sorgulama yapabileceğiniz ifade edilmektedir. E-devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden yeni şifre alabilir veya ALO 170 numaralı çağrı merkezini arayarak rapor paranızın durumunu anlık olarak öğrenebilirsiniz.

"Pandemi Sosyal Destek süreç devam ediyor ne demek?" başlığı altında verilen bilgilere göre, sürecin devam etmekte olduğu ifadesi, başvurunun değerlendirme aşamasında olduğunu ve sıradaki işlemler arasında yer aldığını göstermektedir. Eğer süreç uzun sürerse, ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile iletişime geçilerek durum hakkında bilgi alınabilir.

"144 hattı nedir?" başlıklı bölümde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen çeşitli sosyal yardım programlarına başvuru ve bilgi almak için Alo 144 Sosyal Yardım Hattı'nın kullanılabileceği belirtilmektedir. Bu hatta çeşitli sosyal yardımlar hakkında bilgi alabilir ve başvurularınızı yapabilirsiniz.

"144 neyin hattı?" başlığı altında ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ulaşmakta zorluk çeken vatandaşların Alo 144 numaralı hattı araştırmaya başladığı ve bu hattın devletin belirlemiş olduğu sosyal yardım hattı olduğu ifade edilmektedir.

"144 e nasıl ulaşabilirim?" başlığında ise özellikle işitme ve konuşma engelli vatandaşların 144 numarasına başvurularını yazılı olarak gönderebileceği ve ilgili personel tarafından değerlendirilerek geri dönüş yapılabileceği belirtilmektedir. Bu yolla vatandaşlar, sosyal yardım hizmetlerinden daha kolay şekilde faydalanabilirler.

Geri