AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pandemi de kapsam disi ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Pandemi de kapsam dışı ne demek?​

Kapsam dışı: “Hanenizde Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu sayfasında kapsam dışı olarak belirtilen kategorilerde kişiler tespit edildiği ve/veya formda beyan ettiğiniz bilgiler programın çerçevesiyle uyuşmadığı için başvurunuz değerlendirmeye alınamamıştır.” Olarak ifade edilmiştir.

Pandemi uygun görülmüştür ne demek?​

Öncelikle başvuru sürecinde uygun ibaresinin olması sizin bu yardımı her halükarda alacak olmanızdır. Yani siz aslında 1100 TL’yi almaya hak kazandınız. Ancak bu yazıyı görür görmez soluğu hemen PTT şubelerinde almadan öncelikle beklemelisiniz.

1100 Kapsam dışına çıktı ne demek?​

1100 Kapsam dışına çıktı ne demek?
E-devlet üzerinden 1100 TL tam kapğanma yardımı sorgulaması yapan bazı bireylerin karşısına “sosyal yardım kapsam dışı” ibaresi çıkıyor. “Sosyal yardım kapsam dışı” ibaresi sosyal yardım alma şartlarını sağlamadığını ve maddi yardım almaya hak kazanamadığı anlamına gelmektedir.

Kapsam dışına çıkmak ne demek?​

Kapsam dışına çıkmak ne demek?
Kapsam dışı: Bakanlık tarafından belirlenen 1100 TL sosyal yardım şartları taşımadığınız ve maddi yardım almaya hak kazanamadığınız anlamına gelmektedir.

Kapsam dışı işçi ne demek?​

Kapsam dışı personel olarak tabir edilen bu personel toplu iş sözleşmesine konulan hükümler neticesinde toplu iş sözleşmesi hükümlerinden yararlanmayan ve bu sözleşmeye tabi olmayanişçilerdir.

Sosyal yardım parası teslim edildi ne demek?​

Bu ifade; sosyal yardım parasının kişinin hesabına yatırıldığını gösteriyor. Ya da ilgili sosyal yardımın başvuru sahibinin ev adresine teslim edildiğini ifade ediyor.

Kapsam dışına çıktı ne demek 2021?​

Kapsam dışına çıktı ne demek 2021?
Kapsam dışı, beyan edilen bilgilerin program çerçevesi ile uyuşmaması olduğunu ve bundan dolayı ret cevabı geldiğini göstermektedir. KAPSAM DIŞI FAZ 1 2 NE DEMEK? Kapsam dışı ifadesi ise, değerlendirme sürecinin tamamlanması ve ödemenin kesinleşmesi nedeniyle bireylerin karşısına çıktığı ifade ediliyor.

Pandemi basvuru sureci devam ediyor ne demek?​

Pandemi basvuru sureci devam ediyor ne demek?
E-devlet sisteminden yardım başvurusunu sorgulamak için giren vatandaşlar, sistemde ”Pandemi süreç devam ediyor” ibaresiyle karşılaştı. Bu yazının anlamı ise yapılan yapılan başvurunun yoğunluk nedeniyle başvurunun sıraya alındığı ve değerlendirme sürecinde olduğu anlamına gelmektedir.

Sosyal yardım kapsam dışına çıktı ne demek?​

“SOSYAL YARDIM KAPSAM DIŞINA ÇIKTI” İKAZI Müracaatlarını tamamlayan kişilerin karşısına çıkan bu ifade, kişinin yardım alabilme durumunu nitelendiriyor. “Sosyal yardım kapsam dışı” ibaresi sosyal yardım alma şartlarını sağlamadığını ve maddi yardım almaya hak kazanamadığı anlamına gelmektedir.

Kapsam dışı personel sendikaya üye olabilir mi?​

Yargıtay, 2822 sayılı Kanunun yerini aldığı 275 sayılı Kanun döneminden itibaren toplu iş sözleşmesinin kapsamı dışında kalanların, taraf sendikaya üye olup ol- malarına bakılmaksızın, sözleşmeden yararlanamayacaklarını kabul etmiştir1.

**Kapsam Dışı Nedir?**
Pandemi döneminde kullanılan "kapsam dışı" terimi, Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu sayfasında belirtilen kategorilerdeki kişiler için geçerlidir. Eğer başvuru yaparken belirtilen kategorilere dahil değilseniz veya başvurunuzdaki bilgiler programın kapsamıyla uyuşmuyorsa, başvurunuz değerlendirilmemiş olabilir.

**Pandemi Uygun Görülmüştür Ne Demek?**
Eğer başvuru sürecinde "uygun" ibaresiyle karşılaşırsanız, bu demektir ki Pandemi Sosyal Destek Programı kapsamında yer alan 1100 TL'lik yardımı almayı hak kazanmışsınız demektir. Ancak bu durumda bile önce PTT şubelerine gitmeden önce bir süre beklemekte fayda vardır.

**1100 Kapsam Dışına Çıktı Ne Demek?**
E-devlet üzerinden 1100 TL sosyal yardımı sorgulaması yapan bazı bireylerin karşılaştığı "sosyal yardım kapsam dışı" ibaresi, kişinin sosyal yardım alma şartlarını sağlamadığını ve maddi yardım almaya hak kazanamadığı anlamına gelmektedir.

**Kapsam Dışına Çıkmak Ne Demek?**
Bir kişinin "kapsam dışına çıkması", bakanlık tarafından belirlenen sosyal yardım şartlarını sağlamadığı ve dolayısıyla maddi yardım almaya hak kazanamadığı anlamına gelir.

**Kapsam Dışı İşçi Ne Demek?**
Kapsam dışı işçi ya da personel olarak tabir edilen kişiler, toplu iş sözleşmesinde yer alan hükümlerden yararlanamayan ve bu sözleşmeye tabi olmayan işçilerdir.

**Sosyal Yardım Parası Teslim Edildi Ne Demek?**
Bu ifade, sosyal yardım parasının kişinin hesabına yatırıldığını ya da ilgili sosyal yardımın başvuru sahibinin ev adresine teslim edildiğini gösterir.

**Pandemi Başvuru Süreci Devam Ediyor Ne Demek?**
"Pandemi başvuru süreci devam ediyor" ifadesi, başvurunun değerlendirme sürecinde olduğunu ve yoğunluktan dolayı sıraya alındığını ifade eder.

**Sosyal Yardım Kapsam Dışına Çıktı Ne Demek?**
Eğer bir başvuru sonucunda "sosyal yardım kapsam dışına çıktı" uyarısıyla karşılaşırsanız, bu durum başvurunuzun sosyal yardım alma şartlarını sağlamadığını ve dolayısıyla maddi yardım almaya hak kazanamadığınızı belirtir.

**Kapsam Dışı Personel Sendikaya Üye Olabilir Mi?**
Yargıtay'ın görüşüne göre, toplu iş sözleşmesinin kapsamı dışında kalan personel, sendikaya üye olsalar dahi sözleşmeden yararlanamazlar. Yani kapsam dışı personel, sendikaya üye olsa dahi toplu iş sözleşmesinden faydalanamaz.

Geri