AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pancarlı Patates

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Pancarlı Patates Tanımı İçin Malzemeler
5 tane orta uzunluk patates
2 tane küçük pancar
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
1 tane orta uzunluk kereviz
Süzme yoğurt(kerevize nazaran ayarlanır)
2 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
Ceviz içi isteğe bağlı

Pancarlı Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesler haşlanır ve uygunca ezilir.
Pancarın kabukları soyulur ve dört kesime ayrılarak haşlanır.
Daha sonra rende yahut rondodan geçirilir.
Sonrasında hepsi birleştirilerek yoğurulur.
Streç serilmiş tart kalıbına yerleştirilir ve üzerine hafif bastırılır.Buzdolabına kaldırılır. Bir kaç saat dinlendirilir yahut akşamdanda yapılabilir.
Servis yapmadan evvel zıt çevirilir.
Üzeri için kereviz rendelenir.
Süzme yoğurt, mayonez, sarımsak ,ceviz içi ve tuz eklenir. Patatesin üzerine yayılır.
İsteğe bağlı süslenir. Ben nar taneleriyle süsledim.
Pancarlı Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst