Pancar yapragindan yemek yapilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Pancar yaprağından yemek yapılır mı?​

Pancar yaprağı toprak kokan bir besindir bu sebepten sirkeli suda bekletmeniz ve bol su ile yıkamanız tavsiye edilir. Pancar yaprağı kavurmasının yanına yoğurt ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Dilerseniz kavurduğunuz pancar yaprağına yumurta kırarak daha besleyici bir hale getirebilirsiniz.
Pancar saplarından ne yapılabilir?
Pancar sapları ve yaprakları iyice yıkanır ve yaklaşık 5 dakika kadar sirkeli suda bekletilir. Bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve doğranmış soğanlar 3 dakika kadar kısık ateşte kavrulur. Ardından küçük küçük doğranmış pancar sapları ve yaprakları eklenir. 1 çay bardağı su, tuz ve karabiber eklenir.

Kırmızı pancar sapı turşusu nasıl yapılır?​

Pancar Turşusu (Sivas Dal Turşusu) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencerede 4 lt su kaynatılır.
- Kaynayan suyun içine limon tuzu eklenir.
- Ardından yeşil yapraklarından temizlenip yıkanmış pancar sapları eklenir ve yaklaşık 10 dk kadar haşlanır.
- İnce dallar 7-8 dk haşlansa yeterli)
Pancar Yemeği nasıl yapılır?
Soğanla kıyma yağda kavrulur. Üzerine ayıklanmış kıyılmış yeşil pancar otu konup soldurulur sonra bulgur bir miktar çemen, tuz, salça ilave edilir. 2 su bardağı sıcak su konularak kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir. İstenirse üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerekte servis yapılır.

Yeşil pancar yemeği nasıl yapılır?​

Pancar Yemeği (tokat ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pancar temizlenir güzelce yıkanır elden geldiğince ince kıyılır.
- Bir tencerede yemeklik doğranan kuru soğan koyacaksanız kıyma veya pastırma kavrulur kıyılan pancar eklenir biraz daha kavrulur.
- Pancarların üstüne çıkacak kadar su konulur kaynatılır iyice pişmesi sağlanır.
Kırmızı pancar turşusu tarifi nasıl yapılır?
Ben 3 adet kavanoz kullandım pancarları kavanozlara koyalım. Üzerine sirkeyi 3 kavanoza pay edelim sarımsakları aralarına serpiştirelim tuzu ılıyan pancar suyunun içine ilave edelim eritelim. İsteğe göre kırmızı acı biberi kırarak aralarına koyabilirsiniz ben koymadım kavanozlara pay edelim.

Pancar sapından turşu olur mu?​

Pancar Turşusu (Sivas Dal Turşusu) Tarifi Nasıl Yapılır? Derin bir tencerede 4 lt su kaynatılır. Kaynayan suyun içine limon tuzu eklenir. Ardından yeşil yapraklarından temizlenip yıkanmış pancar sapları eklenir ve yaklaşık 10 dk kadar haşlanır.
Kırmızı pancar yemeği nasıl oluyor?
Kırmızı Pancar Tarifleri | Yemek Tarifleri
- Kırmızı Pancar Salatası
- Pancarlı Humus.
- Pancarlı Patates Salatası
- Pancarlı Arpa Şehriye Salatası
- Pancar Mezesi.
- Pancar Çorbası
- Sirkeli Pancar Salatası
- Pancarlı Kereviz Salatası

Geri