AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pancar Yaprağı Kavurması (Sinop Yöresi)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pancar Yaprağı Kavurması (Sinop Yöresi) Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kg. pancar yaprağı
1 adet kuru soğan
Kıyma 40-50 gr kadar (1yumurta büyüklüğünde)
3 yemek kaşığı bulgur
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
2-3 bardak sıcak su

Pancar Yaprağı Kavurması (Sinop Yöresi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğanı, dilimlenmiş sarımsak ve kıymayı alıp pembeleştirdim hafiftende kavurdum.
Bir yemek salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar bir iki sefer daha karıştırdım.
Ardından yıkanıp doğranmış pancar yaprağını ekledim.(ben yazın memleketten getirip difrize hazırladığım pancar yaprağını kullandım. )
Kısık ateşte biraz kavurup sıcak suyunu ekledim 20-25 dk.
3 kaşık bulguru tuz ve karabiberi son 5dk kala ekleyip büsbütün pişince ocaktan aldım.
10-15 dk dinlendirdim. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yaptım ️.
Pancar Yaprağı Kavurması (Sinop Yöresi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst