Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
1 kg pancar
1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı sirke
4- 5 diş sarımsak(doğranmış)
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Yeteri kadar su
Pancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pancarları kabuklarını soymadan yıkayıp düdüklüde 30 dakika kadar kaynatalım.
Yumuşayınca düdüklüden çıkartıp kabuklarını soyup doğrayalım.
Kavanoza önce biraz sarımsak daha sonra pancarlardan ekleyip kavanozu bu şekilde dolduralım.
Üzerine sirke tuz ve limon tuzunu ekleyip kalanına da su ekleyip kapağını kapatalım.
Ara ara alt üst edip serin bir ortama bırakalım.
1 hafta içerisinde turşumuz hazır olacaktır.
Pancar Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kg pancar
1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı sirke
4- 5 diş sarımsak(doğranmış)
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Yeteri kadar su
Pancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pancarları kabuklarını soymadan yıkayıp düdüklüde 30 dakika kadar kaynatalım.
Yumuşayınca düdüklüden çıkartıp kabuklarını soyup doğrayalım.
Kavanoza önce biraz sarımsak daha sonra pancarlardan ekleyip kavanozu bu şekilde dolduralım.
Üzerine sirke tuz ve limon tuzunu ekleyip kalanına da su ekleyip kapağını kapatalım.
Ara ara alt üst edip serin bir ortama bırakalım.
1 hafta içerisinde turşumuz hazır olacaktır.
Pancar Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı