Pancar Turşusu

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
1 kg pancar
1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı sirke
4- 5 diş sarımsak(doğranmış)
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Yeteri kadar su

Pancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pancarları kabuklarını soymadan yıkayıp düdüklüde 30 dakika kadar kaynatalım.
Yumuşayınca düdüklüden çıkartıp kabuklarını soyup doğrayalım.
Kavanoza önce biraz sarımsak daha sonra pancarlardan ekleyip kavanozu bu şekilde dolduralım.
Üzerine sirke tuz ve limon tuzunu ekleyip kalanına da su ekleyip kapağını kapatalım.
Ara ara alt üst edip serin bir ortama bırakalım.
1 hafta içerisinde turşumuz hazır olacaktır.
Pancar Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst