AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pancar sapi ve yapragi nasil kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pancar sapı ve yaprağı nasıl kullanılır?​

Pancar sapları ve yaprakları iyice yıkanır ve yaklaşık 5 dakika kadar sirkeli suda bekletilir. Bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve doğranmış soğanlar 3 dakika kadar kısık ateşte kavrulur. Ardından küçük küçük doğranmış pancar sapları ve yaprakları eklenir. 1 çay bardağı su, tuz ve karabiber eklenir.
Pancar sapı ne işe yarar?
Karaciğer dostudur İçindeki B ve B6 vitamini, karaciğer hastalıklarını önler bu hastalıklarla mücadele edenlerin tedavisinde yardımcı olur. Haftada bir tüketmek karaciğerinizn için şifa olur.

Pancar sapı çiğ yenir mi?​

Pancar yaprağı genellikle salatalara eklenerek çiğ olarak tüketilir. Ayrıca kavurması ve sarması yapılabilir.
Pancar sapı yemeği nasıl yapılır?
Kırmızı Pancar Sapı Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Saplar az sirkeli suda 10 dk bekletilir.
- Taze olan yaprakları da 1 parmak kalınlığında doğranır.
- Soğanlar da yemeklik doğrandıktan sonra sıvı yağda kavrulur.
- Salçası eklenir.
- Pirinç ve bulgur iyice yıkandıktan sonra yemeğe ilave edilir.
Pancar Yaprağı Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pancar yaprakları temizlenerek su da bekletilmek üzere genişçe bir kaba alınır.
- Ardından süzgece alınır.
- Zeytinyağı tencereye alınır.
- Rengi biraz değişmeye başladığında yemeklik doğranmış soğan ve tuz eklenir.
- Karıştırılarak kapağı kapatılır.
Pancar yaprağı yemeği nasıl yapılır?

Pancar çiğ yenir mi?​

Taze, çiğ pancar, renk vermesi için ince bir şekilde salatalara rendelenebilir ya da çorba için iyi bir garnitür olarak kullanılabilir. Fakat pancar genel olarak kavrulur, kaynatılır ya da buharda pişirilir. Fakat pancarı çiğ olarak tüketmekte de herhangi bir sakınca yoktur.
Kırmızı pancar sapı ile ne yapılır?
🙏🏼.
- İlk önce sap ve yaprakları güzelce bir kaç kez yıkıyoruz.
- Sapları yaprak kısımlarından kesiyoruz.
- Yapraklarımız süzülürken sapları 1;5-2 cm şeklinde doğruyoruz.
- Bir tavaya yarım çay bardağına yakın zeytinyağı koyup, doğradığımız pancar saplarını ekliyoruz.
- İlk önce ocağımız yüksek ateşte olsun.

Pancar Sapindan ne yapılır?​

Sap kısımlarını çatala gelecek şekilde küçük küçük kesiyoruz ve suda 10-15 dk haşlıyoruz. Yaprakların da taze olanlarını ince ince doğrayıp, kâseye alıyoruz. Sonra haşladığımız sapları süzüp, onları da kâseye alıyoruz. Sonra tuz, limon, sarımsak ve zeytinyağı ekleyip, servise hazır ediyoruz.
Pancar yaprakları nasıl pişirilir?
Pancar Yemeği (tokat ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pancar temizlenir güzelce yıkanır elden geldiğince ince kıyılır.
- Bir tencerede yemeklik doğranan kuru soğan koyacaksanız kıyma veya pastırma kavrulur kıyılan pancar eklenir biraz daha kavrulur.
- Pancarların üstüne çıkacak kadar su konulur kaynatılır iyice pişmesi sağlanır.
Pancar kavurma nasıl yapılır?
Pancar Kavurması Nasıl Yapılır?
- Pancarları yıkadıktan sonra bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su, sirke ve sarımsak ekleyip ocağa koyun, yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın.
- Ardından pancarları ilave edip 2-3 dakika kavurun.
 
Geri
Üst