Pancar (Kocabaş) Mezesi (Tüm Tariflerden Farklı) Tarifi İçin Malzemeler
2 adet kırmızı pancar
1 su bardağı havuç rendesi (Kavrulmuş)
1 çay bardağı konserve mısır
1 tutam dereotu
Biraz dövülmüş yer fıstığı veya ceviz
1 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı mayonez
1 kase dolusu yoğurt
1 kaşık labne peyniri (Şart değil)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım adet limonun suyu
2-3 diş sarımsak
Pancar (Kocabaş) Mezesi (Tüm Tariflerden Farklı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
2-3 adet kırmızı pancarımızı üstünü geçecek kadar su ekleyip pişirelim (Küçükse 3 büyükse 2 yeterli olacaktır).
Pişirdiğimiz pancarımızı rendeleyelim ve bir kaba alalım.
Üstüne sıvı yağ da kavurup, soldurduğumuz havucumuzu ekleyelim. Üstüne mısırı ve rendelenmiş sarımsak ilave edelim.
Son olarak yoğurdu kalan malzemeleri katıp, tuzu damak tadınıza göre ayarlayıp servis edelim.
Pancar (Kocabaş) Mezesi (Tüm Tariflerden Farklı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet kırmızı pancar
1 su bardağı havuç rendesi (Kavrulmuş)
1 çay bardağı konserve mısır
1 tutam dereotu
Biraz dövülmüş yer fıstığı veya ceviz
1 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı mayonez
1 kase dolusu yoğurt
1 kaşık labne peyniri (Şart değil)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım adet limonun suyu
2-3 diş sarımsak
Pancar (Kocabaş) Mezesi (Tüm Tariflerden Farklı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
2-3 adet kırmızı pancarımızı üstünü geçecek kadar su ekleyip pişirelim (Küçükse 3 büyükse 2 yeterli olacaktır).
Pişirdiğimiz pancarımızı rendeleyelim ve bir kaba alalım.
Üstüne sıvı yağ da kavurup, soldurduğumuz havucumuzu ekleyelim. Üstüne mısırı ve rendelenmiş sarımsak ilave edelim.
Son olarak yoğurdu kalan malzemeleri katıp, tuzu damak tadınıza göre ayarlayıp servis edelim.
Pancar (Kocabaş) Mezesi (Tüm Tariflerden Farklı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı