AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pancar Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Pancar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 adet orta uzunluk soğan
1 diş sarımsak
1 adet orta uzunluk patates
4-5 adet orta uzunluk pancar
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam karabiber
Yeteri kadar tuz
1 elin baş parmağının yarısı kadar kök zencefil
Yarım limon
Yarım portakal suyu
5-6 su bardağı et yahut tavuk suyu

Pancar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çok küçük doğranmış soğan ve sarımsağı sıvı yağda biraz soteleyelim.
Soyup yıkadığımız patates ve pancarı küp doğrayıp soğanın üzerine ekleyelim.
Tuz, karabiber, rendelenmiş zencefil, limon ve portakal suyunu ek edip iki üç dakika daha soteleyip üzerini iki parmak geçecek kadar tavuk yahut et suyu ek edip sebzeler yeterlice yumuşayana kadar orta ateşte kaynatalım.
Çorbamızı blenderden geçirip servis edelim. Servis esnasında varsa 1 tatlı kaşığı kadar labne ile servis edelim.
Not: Kıvamı ne çok koyu ne çok sıvı olmamalı ona nazaran su eği yapabilirsiniz!.

Pancar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst