Pamukkale Üniversitesinde Hangi Fakülteler Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Pamukkale Üniversitesinde birçok fakülte bulunmaktadır. Bu fakülteler arasında fen, edebiyat, iktisat, diş hekimliği ve mühendislik gibi çeşitli alanlarda eğitim verilmektedir. Üniversite, öğrencilere geniş bir akademik yelpaze sunarak farklı ilgi ve yeteneklere sahip olanlara uygun fakülteler sunmaktadır. Öğrenciler, fen fakültesinde doğa bilimleriyle ilgili dersler alabilirken, edebiyat fakültesinde edebiyatın derinliklerine inebilirler. İktisat fakültesinde ekonomiye dair bilgileri öğrenebilirken, diş hekimliği fakültesinde diş sağlığı alanında uzmanlaşabilirler. Ayrıca, mühendislik fakültesinde de çeşitli mühendislik disiplinlerinde eğitim alabilirler. Pamukkale Üniversitesi, öğrencilere kapsamlı bir eğitim imkanı sunmaktadır.
İçindekiler

Pamukkale Üniversitesinde Hangi Fakülteler Var?​

Pamukkale Üniversitesi, Denizli ilinde bulunan bir devlet üniversitesidir. Üniversite, çeşitli fakülteleri bünyesinde barındırmaktadır. İşte Pamukkale Üniversitesinde bulunan fakülteler:

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi​

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, çeşitli mühendislik alanlarında eğitim veren bir fakültedir. Fakültede, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği gibi bölümler bulunmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi​

Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, işletme, ekonomi, kamu yönetimi gibi alanlarda eğitim veren bir fakültedir. Fakültede, İşletme, Ekonomi, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler gibi bölümler bulunmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi​

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi, öğretmenlik mesleği ile ilgili bölümlerde eğitim veren bir fakültedir. Fakültede, Sınıf Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği gibi bölümler bulunmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi​

Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, temel bilimler ve sosyal bilimler alanında eğitim veren bir fakültedir. Fakültede, Matematik, Fizik, Kimya, Tarih, Psikoloji gibi bölümler bulunmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi​

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, tıp alanında eğitim veren bir fakültedir. Fakültede, Tıp, Diş Hekimliği gibi bölümler bulunmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi​

Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, ilahiyat alanında eğitim veren bir fakültedir. Fakültede, İlahiyat bölümü bulunmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi​

Pamukkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, sanat alanında eğitim veren bir fakültedir. Fakültede, Grafik Tasarımı, Resim, Heykel gibi bölümler bulunmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi​

Pamukkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi, hukuk alanında eğitim veren bir fakültedir. Fakültede, Hukuk bölümü bulunmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi​

Pamukkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, sağlık alanında eğitim veren bir fakültedir. Fakültede, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik gibi bölümler bulunmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Ziraat Fakültesi​

Pamukkale Üniversitesi Ziraat Fakültesi, tarım alanında eğitim veren bir fakültedir. Fakültede, Tarım Mühendisliği, Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Peyzaj Mimarlığı gibi bölümler bulunmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi​

Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi, iletişim alanında eğitim veren bir fakültedir. Fakültede, Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık gibi bölümler bulunmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Denizcilik Fakültesi​

Pamukkale Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, denizcilik alanında eğitim veren bir fakültedir. Fakültede, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Denizcilik İşletmeleri İşletme Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği gibi bölümler bulunmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi​

Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, spor alanında eğitim veren bir fakültedir. Fakültede, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği gibi bölümler bulunmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Eczacılık Fakültesi​

Pamukkale Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, eczacılık alanında eğitim veren bir fakültedir. Fakültede, Eczacılık bölümü bulunmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi​

Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi, turizm alanında eğitim veren bir fakültedir. Fakültede, Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği gibi bölümler bulunmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi​

Pamukkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, diş hekimliği alanında eğitim veren bir fakültedir. Fakültede, Diş Hekimliği bölümü bulunmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü​

Pamukkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, fen bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora programları sunan bir enstitüdür. Enstitüde, Fizik, Kimya, Biyoloji gibi bölümler bulunmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü​

Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, sosyal bilimler alanında yüksek lisans ve doktora programları sunan bir enstitüdür. Enstitüde, İşletme, Kamu Yönetimi, Psikoloji gibi bölümler bulunmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü​

Pamukkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, sağlık bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora programları sunan bir enstitüdür. Enstitüde, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik gibi bölümler bulunmaktadır.

Pamukkale Üniversitesinde Hangi Fakülteler Var?​

Pamukkale Üniversitesi‘nde 5 fakülte bulunmaktadır.
Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilere çeşitli disiplinlerde eğitim imkanı sunar.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işletme, iktisat ve uluslararası ilişkiler gibi bölümlere ev sahipliği yapar.
Mühendislik Fakültesi öğrencilere çeşitli mühendislik alanlarında eğitim verir.
Eğitim Fakültesi öğretmen yetiştirmek için farklı programlar sunar.

Tıp Fakültesi sağlık alanında uzman hekimler yetiştirmektedir.
Fen Bilimleri Enstitüsü lisansüstü eğitim imkanı sunar.
İlahiyat Fakültesi teoloji ve din bilimleri üzerine eğitim verir.
İletişim Fakültesi gazetecilik, halkla ilişkiler ve iletişim bilimleri alanlarında eğitim sunar.
Güzel Sanatlar Fakültesi resim, heykel ve grafik tasarım gibi alanlarda eğitim verir.

Geri