Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pamukcuk oldugu nasil anlasilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pamukçuk olduğu nasıl anlaşılır?​

Pamukçuk belirtileri nelerdir?

Pamukçuk hastalığı neden olur?​

Aynı zamanda oral kandidiyaz olarak da bilinen pamukçuk yaygın olarak Candida albicans mantarının ağzın iç yüzeyinde neden olduğu yüzeyel enfeksiyona verilen isimdir. Candida albicans mantarı normal şartlarda ağızda zaten bulunan bir organizmadır, ancak bazı durumlarda aşırı çoğalarak pamukçuğa neden olabilir.
Pamukçuğu ne geçirir?
Pamukçuk tedavisinde en çok bilinen ve yaygın bir şekilde uygulanan bitkisel tedavi yöntemi karbonattır. İçme suyunu kaynatın, içine az bir miktar karbonat ekleyin. Daha sonra temiz bir bezi parmağınıza geçirin ve bu karışıma batırın. Ardından bu bezle ağız içini temizleyin.

Pamukçuk acı verir mi?​

Genellikle bebeklerin diş etlerinde, yanak iç kısımlarında, dilinde görülebilir. Candida albicans isimli bir maya ya da mantardan kaynaklanan pamukçuk bebeklerde rahatsız edici ve ağrılı olabilen bir durumdur.

Bebeklerde pamukçuk neden olur nasıl geçer?​

Candida albicans isimli bir maya nedeniyle meydana gelen pamukçuk bebekler için sıkıntılı bir sürece neden olur. Genelde bakteri ve mikroplar vücutta doğal olarak çoğalırlar. Bağışıklık sistemi de bu mikrop ve bakterileri kontrol altında tutar.
Pamukçuk neden geçmez?
Pamukçuk hastalığı kendiliğinden geçmez, bu nedenle mutlaka tedavi edilmelidir. Ağız içindeki beyaz lezyonlar elle temizlenmeye çalışılırsa, ağız içi mukoza bozulup pamukçuk daha da yayılabilir.
Başka herhangi bir sağlık sorunu olmayan, prematüre doğmamış ve anne sütünden yeterince faydalanabilen bebeklerde pamukçuk genellikle kendiliğinden geçer.
Pamukçuk hastalığı kendiliğinden geçmez, bu nedenle mutlaka tedavi edilmelidir. Bir çay bardağı suya bir tatlı kaşığı karbonat koyup gazlı bezle bebeğin ağzı günde 3-4 kere temizlenmelidir. Ardından mantara karşı damlalar 7-10 gün süre ile kullanılır.
 
Geri
Üst