Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 yumurta akı (Sarılar üzerine)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
4 yemek kaşığı şeker
5,5-6 su bardağı un (Ele yapışmayan kıvam)
1 yemek kaşığı tuz
Üzeri için;
Yumurta sarısı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta akını yoğurma kabına alıp üzerine süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri ekleyip karıştıralım.
Unu yavaş yavaş denetimli bir biçimde ekleyip ele yapışmayan kıvam olana kadar ekleyin ve tuzu da ekleyip yoğuralım.
Üzerini streçleyip kabı bir beze sarıp 1 saat mayalandıralım.
Mayası gelen hamuru tezgaha çıkartıp bir iki sefer daha yoğuralım.
Hamuru 20 eşit modüle bölelim.
Bezeleri yuvarlak formuna getirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizelim.
Tepsi mayası için poğaçalarımızın üzerini örtüp 40 dakika bekleyelim. Vaktiniz yoksa fırını 50 dereceye ayarlayıp 15-20 dakika fırında mayalandırabilirsiniz.
Üzerine yumurta sarısını ve sıvı yağı karıştırıp sürelim.
Son olarak çörek otu serpiştirelim. 180 derecede 25 dakika denetimli bir biçimde pişirelim.Afiyet olsun .
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 yumurta akı (Sarılar üzerine)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
4 yemek kaşığı şeker
5,5-6 su bardağı un (Ele yapışmayan kıvam)
1 yemek kaşığı tuz
Üzeri için;
Yumurta sarısı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta akını yoğurma kabına alıp üzerine süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri ekleyip karıştıralım.
Unu yavaş yavaş denetimli bir biçimde ekleyip ele yapışmayan kıvam olana kadar ekleyin ve tuzu da ekleyip yoğuralım.
Üzerini streçleyip kabı bir beze sarıp 1 saat mayalandıralım.
Mayası gelen hamuru tezgaha çıkartıp bir iki sefer daha yoğuralım.
Hamuru 20 eşit modüle bölelim.
Bezeleri yuvarlak formuna getirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizelim.
Tepsi mayası için poğaçalarımızın üzerini örtüp 40 dakika bekleyelim. Vaktiniz yoksa fırını 50 dereceye ayarlayıp 15-20 dakika fırında mayalandırabilirsiniz.
Üzerine yumurta sarısını ve sıvı yağı karıştırıp sürelim.
Son olarak çörek otu serpiştirelim. 180 derecede 25 dakika denetimli bir biçimde pişirelim.Afiyet olsun .
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı