Pamuk Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 kuru maya (küçük)
Aldığı kadar un yaklaşık 5.5 su bardağı 6 su bardağı ortası değişiyor
İçi için:
Biraz süzme peynir
Biraz kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
Üzerine;
Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kapta un hariç başka materyalleri koyup 15 dk mayayı etkin haline getirelim.
Daha sonra unu koyup hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru hazırlayıp 1,5 saat mayalandırmaya bırakalım.
Daha sonra form verip tepsi mayası yapıyoruz 15 dk 200 derecelik fırın ısıtılmış olacak.
Yumurta sarılarını sürüp, çörek otu serip pişiyoruz. Afiyet olsun
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst