Pamuk Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı peynir altı suyu(ılık)
1/2 (yarım) su bardağı süt (ılık)
1.5 su bardağı sıvı yağ
1.5 kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta(beyazı içine)
Yaklaşık 10 su bardağı un
(bardak ölçüsü 200 ml)

İç materyal;
Beyaz peynir- kaşar peynir ne tercih ederseniz
Üzeri için;
Susam yada çörekotu

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün materyaller kaba alınır.
6-7 bardak un eklendikten sonra yoğurulur.
Kalan un yavaş yavaş eklenir.
10 dakika yoğurduktan sonra ağzını kapatıp 10 dk bekletilir.
Dinlenen hamura istediğiniz gereç eklenerek poğaça hali verilir.
Yumurtanın sarısı sürüldükten sonra tepside mayalandırma yapılır.
Yazın 30 dk kışın 1 saat tepside oda ısısında bekletilmesi kâfi.
170 derece evvelden ısıtılmış alt üst fırında denetimli biçimde 30 dk pişirilir.
Çıktıktan sonra üzerine bez örtüp hafif su çilerseniz daha da yumuş olur.
Afiyet olsun

Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst