Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
1,5 yemek kaşığı tuz
7 su bardağı un
İçi için;
Kaşar
Sucuk vb.
Üzeri için;
Ayırdığımız yumurta sarıları
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta akı, süt, su, sıvı yağ, toz şeker ve mayayı bir kaba alıp kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
Daha sonra biraz un ekleyip üzerine tuzu ekliyoruz.
Unu denetimli ekleyin yavaş yavaş yoğururken eklerseniz daha uygun olur. Hamur artık kıvam alınca güzelce yoğuralım ve dinlenmeye bırakalım.
1-2 saate maya geliyor ancak vaktiniz var ise mayası gelince elinizle tekrar yoğurup tekrardan mayalanmaya bırakabilirsiniz vakit yoksa olağan tek sefer mayalanmasıda kâfi olacaktır.
Mayası gelen hamuru küçük bezeler halinde ayırıp elimizle açalım içerisine dilediğiniz malzemeyi koyup kapatabilirsiniz. Daha sonra tepsilere yerleştirdiğimiz bezeleri tepsi mayası gelmesi için bekletelim.
Hızlı gelmesini isterseniz hafif ısınmış fırının içinde mayasını getirebilirsiniz. Mayalanan poğaçalarımızı 185 derece fırında pişirelim yaklaşık 20 dakikada pişecektir.
Not: Bardak ölçüsü 200 ml.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
1,5 yemek kaşığı tuz
7 su bardağı un
İçi için;
Kaşar
Sucuk vb.
Üzeri için;
Ayırdığımız yumurta sarıları
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta akı, süt, su, sıvı yağ, toz şeker ve mayayı bir kaba alıp kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
Daha sonra biraz un ekleyip üzerine tuzu ekliyoruz.
Unu denetimli ekleyin yavaş yavaş yoğururken eklerseniz daha uygun olur. Hamur artık kıvam alınca güzelce yoğuralım ve dinlenmeye bırakalım.
1-2 saate maya geliyor ancak vaktiniz var ise mayası gelince elinizle tekrar yoğurup tekrardan mayalanmaya bırakabilirsiniz vakit yoksa olağan tek sefer mayalanmasıda kâfi olacaktır.
Mayası gelen hamuru küçük bezeler halinde ayırıp elimizle açalım içerisine dilediğiniz malzemeyi koyup kapatabilirsiniz. Daha sonra tepsilere yerleştirdiğimiz bezeleri tepsi mayası gelmesi için bekletelim.
Hızlı gelmesini isterseniz hafif ısınmış fırının içinde mayasını getirebilirsiniz. Mayalanan poğaçalarımızı 185 derece fırında pişirelim yaklaşık 20 dakikada pişecektir.
Not: Bardak ölçüsü 200 ml.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı