AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pamuk Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
3.5 su bardağı un

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhabalar bugün sizlere pamuk poğaça tanımıyla geldim çok lezzetli ve yumuşacık poğaçalar için kesinlikle denemelisiniz
Öncelikle 1 bardak sütünüzü,suyunuzu ve bir yemek kaşığı şekerinizi büyük uzunluk bir cezveye alıp sıcağa yakın ısıtın.
Daha sonra yumurtanızın sarısını üzerine sürmek için ayırın ve sıvı materyallerinizi bir kaba bırakıp karıştırın sonra yavaş yavaş ununuzu ekleyin.
Hamurunuz ele yapışacak bi hamur olacak sert bir hamur olmayacak.
Yoğurduğunuz hamuru yarım saat mayalandırın.
Daha sonra istediğiniz hali verip tepside de en az 15 20 dk mayalandırın.
Tepsi mayası da tamamlanan poğaçalarınıza yumurta sarısını sürüp 180 derecede ısıtılmış fırına verin üstü kızarınca fırından alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun Not:ister sade isterseniz de peynir patates ile de içini doldurabilirsiniz.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst