Pamuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 paket maya
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 kesme şeker
Un
İçine
5 yemek kaşığı zeytin ezmesi
Üzerine
Susam
Çörekotu
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur yoğurma kabına ılık sütümüzü, sıvı yağımızı ve 2 yumurta akını döküyoruz.
Akabinde mayamızı ılık sütun içinde eritiyoruz.
Erittikten sonra 6 su bardağı kadar unumuzu ekleyip güzelce yoğurmaya başlıyoruz.
Üzerini buzdolabı poşeti ile kapatıp ılık bir yerde (ben kalorifer peteğinin üzerine koydum) 1 saat kadar mayalanmasını bekliyoruz.
Mayalandıktan sonra eşit bezelere ayırıp içine istediğiniz gereçten ben zeytin ezmesi kullandım, koyarak yuvarlayabilirsiniz. Ben evvelce ısıttığım fırının içinde de bi 10 dk kadar daha mayalandırdım. Düzgünce pofuduk oldu.
Daha sonra üzerine yumurta sürüp, dileğe nazaran susam ve çörekotu da serpip 170°c fırında 25dk üzeri kızarıncaya kadar pişirdim.
Piştikten sonra üzerine su serpip pak bir bez ile kapatıp dinlendirdim. Afiyet olsun
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket maya
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 kesme şeker
Un
İçine
5 yemek kaşığı zeytin ezmesi
Üzerine
Susam
Çörekotu
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur yoğurma kabına ılık sütümüzü, sıvı yağımızı ve 2 yumurta akını döküyoruz.
Akabinde mayamızı ılık sütun içinde eritiyoruz.
Erittikten sonra 6 su bardağı kadar unumuzu ekleyip güzelce yoğurmaya başlıyoruz.
Üzerini buzdolabı poşeti ile kapatıp ılık bir yerde (ben kalorifer peteğinin üzerine koydum) 1 saat kadar mayalanmasını bekliyoruz.
Mayalandıktan sonra eşit bezelere ayırıp içine istediğiniz gereçten ben zeytin ezmesi kullandım, koyarak yuvarlayabilirsiniz. Ben evvelce ısıttığım fırının içinde de bi 10 dk kadar daha mayalandırdım. Düzgünce pofuduk oldu.
Daha sonra üzerine yumurta sürüp, dileğe nazaran susam ve çörekotu da serpip 170°c fırında 25dk üzeri kızarıncaya kadar pişirdim.
Piştikten sonra üzerine su serpip pak bir bez ile kapatıp dinlendirdim. Afiyet olsun
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı