Pamuk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
3 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı şeker
1 pk dr.oetker maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 dolu tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Aldığı kadar un
Üzeri için;
4 yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı su
Susam
Pamuk Poğaça Tanımı Yapılışı
3 su bardağı ılık suya 1 paket kuru maya ve şeker koyulup karıştırılır ,kabarması beklenir 15 dk.
Sonrasında un hariç başka materyaller eklenip karıştırılır.
En son un eklenerek kulak göğsü kıvamından biraz yumuşak olacak formda bir hamur elde edilir.
Hafif ele yapışacak biçimde olduğunda 2 yemek kaşığı sıvı yağla bir sefer daha yoğrulur. Bu süreç mayanın süratli gelmesini ve daha yumuşak olmasını sağlıyor.
Hamur 15 dk dinlenmeye bırakılır.
4 yemek kaşığı pekmez e 3 yemek kaşığı su eklenip karıştırılır dinlenen hamura form verilir ,önce pekmeze sonra susama bandırılarak tepsiye dizilir.
Tepside de 20 dk kabarması beklenir.
200 derece de pişirilir (eğer çok vaktiniz yoksa fırını 50 dereceye alıp içinde mayalanması sağlanır ) afiyet olsun
3 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı şeker
1 pk dr.oetker maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 dolu tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Aldığı kadar un
Üzeri için;
4 yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı su
Susam
Pamuk Poğaça Tanımı Yapılışı
3 su bardağı ılık suya 1 paket kuru maya ve şeker koyulup karıştırılır ,kabarması beklenir 15 dk.
Sonrasında un hariç başka materyaller eklenip karıştırılır.
En son un eklenerek kulak göğsü kıvamından biraz yumuşak olacak formda bir hamur elde edilir.
Hafif ele yapışacak biçimde olduğunda 2 yemek kaşığı sıvı yağla bir sefer daha yoğrulur. Bu süreç mayanın süratli gelmesini ve daha yumuşak olmasını sağlıyor.
Hamur 15 dk dinlenmeye bırakılır.
4 yemek kaşığı pekmez e 3 yemek kaşığı su eklenip karıştırılır dinlenen hamura form verilir ,önce pekmeze sonra susama bandırılarak tepsiye dizilir.
Tepside de 20 dk kabarması beklenir.
200 derece de pişirilir (eğer çok vaktiniz yoksa fırını 50 dereceye alıp içinde mayalanması sağlanır ) afiyet olsun