Pamuk Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
1 paket tek kullanımlık kuru maya
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kadar tuz
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı sıvı yağ
6 su bardağı un
100 gram margarin yada tereyağ
Üzerine
Süt

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle margarinimizi eritelim soğusun. Daha sonra sütü, şekeri, yumurtayı, mayayı, sıvı yağı, tuzu ve vanilyayı karıştırma kabına alıp karıştıralım. Üzerine unu ekleyip yoğuralım.
Daha sonra erittiğimiz margarini ekleyip hamurumuzu yeterlice yağı içine çekene kadar yoğuralım. Mayalayacağımız kabın tabanını yağlayalım.
Hamuru üzerine koyup 2 katı kabarana kadar mayalandıralım(yaklaşık 1saat)mayalanan hamurun üzerine bastıralım ve bir karıştırıp havasını alalım.
Daha sonra tezgaha alalım küçük kare biçim açalım zarf üzere katlayalım. 2 modüle bölelim. 2 ye böldüğümüz her bir parçayıda 6 ya bölüp beze yapalım (12 tane olacak toplamda)
Yaptığımız bezeleri tepsiye koyalım üzerini kapatıp 15 dk daha mayalandıralım. Mayalandıktan sonra herbir bezeyi uzunlamasına açalım kısa kenarlardan ikiye katlayıp rulo saralım tepsiye koyalım.
Hepsine birebir süreci yapıp dizelim üzerini kapatıp 40 dk daha mayalandıralım (İstediğiniz formu verebilirsiniz) mayalanan hamurun üzerine bastırmadan süt sürelim.
Evvelden ısıtılmış 180 derecede kızarıncaya kadar pişirelim dilerseniz fırından çıkar çıkmaz üzerine margarin yahut tereyağı sürelim afiyet olsun.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst