Pamuk Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
1 adet yaş maya
Aldığı kadar un
İçi için;
Beyaz peynir
Üzeri için;
Susam
Çörek otu
Kabak çekirdeği
Ayçiçeği çekirdeği

Pamuk Poğaça Tanımı Yapılışı

Un hariç bütün materyalleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz .
Yumuşak bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz .
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler alıp merdaneyle açıyoruz .
İçine beyaz peynir koyup kenarlarını içe katlayıp rulo formunda katlıyoruz .
Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz 20 dk tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam ,çörek otu, kabak çekirdeği 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .
Deneyenlere afiyet olsun.
 
Geri
Üst