Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ılık 1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta akı sarısı üstüne
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı yaş maya yahut kuru mayada kullana bilirsiniz
3 su bardağı un
İçi için;
100 gram beyaz peynir
100 gram kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sütü ve su ılıktan biraz daha sıcak olmalı bilginiz olsun un hariç bütün gereçlerimizi çırpma teliyle düzgünce karıştıralım.
Sonra yavaşça unumuzu ek edelim sert bir hamur olmasın hatta elinize yapışan bir hamur olacak fakat sorun olmaz elinizi biraz yağlayıp hal verebilirsiniz.
Hamurumuz bir saat oda sıcaklığında mayalansın kâfi yumurta büyüklüğünde yuvarlak hal verin içine gerecimizi koyup, istediğiniz biçimi verip, yumurta sarısıyla sıvı yağı karıştırıp, üzerine sürün ( 15 ) dakika tepsi mayası alsın.
250 derecede altı üstü kızarana dek pişirin.
Püf noktası: Fırından çıkarçıkmaz fırçayla hafif üstüne soğuk suyla ıslatın ve üstünü bezle kapatın çok daha yumuşak oluyor beş dakika sonra fark edeceksiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ılık 1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta akı sarısı üstüne
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı yaş maya yahut kuru mayada kullana bilirsiniz
3 su bardağı un
İçi için;
100 gram beyaz peynir
100 gram kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sütü ve su ılıktan biraz daha sıcak olmalı bilginiz olsun un hariç bütün gereçlerimizi çırpma teliyle düzgünce karıştıralım.
Sonra yavaşça unumuzu ek edelim sert bir hamur olmasın hatta elinize yapışan bir hamur olacak fakat sorun olmaz elinizi biraz yağlayıp hal verebilirsiniz.
Hamurumuz bir saat oda sıcaklığında mayalansın kâfi yumurta büyüklüğünde yuvarlak hal verin içine gerecimizi koyup, istediğiniz biçimi verip, yumurta sarısıyla sıvı yağı karıştırıp, üzerine sürün ( 15 ) dakika tepsi mayası alsın.
250 derecede altı üstü kızarana dek pişirin.
Püf noktası: Fırından çıkarçıkmaz fırçayla hafif üstüne soğuk suyla ıslatın ve üstünü bezle kapatın çok daha yumuşak oluyor beş dakika sonra fark edeceksiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı