Pamuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta beyazı ve sarısı farklı
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant maya
6,5 su bardağı un
Pamuk Poğaça Tanımı Yapılışı
Süt, yağ, yumurta beyazı, maya ve şekeri karıştırın.
Daha sonra unu ve tuzu ekleyin.
Kaşıkla hamuru toparladıktan sonra bir tezgaha alıp biraz yoğurun.
Daha sonra hamuru bir kaba alın ve üzerini streç sinemayla örtün.
Hamuru 50 dereceye ayarladığınız fırında 30 dk mayalandırın.
Mayalanan hamurun havasını yoğurarak elinizle alın.
Hamuru 20 eşit bezeye bölün.
İçine istediğinizi koyarak ya da boş halde rulo formunda yuvarlayın.
Yağlı kağıt dizdiğiniz tepsiye poğaçaları dizin.
50 derece fırında 20 dk dinlendirin.
Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp dileğe nazaran susam dökerek 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta beyazı ve sarısı farklı
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant maya
6,5 su bardağı un
Pamuk Poğaça Tanımı Yapılışı
Süt, yağ, yumurta beyazı, maya ve şekeri karıştırın.
Daha sonra unu ve tuzu ekleyin.
Kaşıkla hamuru toparladıktan sonra bir tezgaha alıp biraz yoğurun.
Daha sonra hamuru bir kaba alın ve üzerini streç sinemayla örtün.
Hamuru 50 dereceye ayarladığınız fırında 30 dk mayalandırın.
Mayalanan hamurun havasını yoğurarak elinizle alın.
Hamuru 20 eşit bezeye bölün.
İçine istediğinizi koyarak ya da boş halde rulo formunda yuvarlayın.
Yağlı kağıt dizdiğiniz tepsiye poğaçaları dizin.
50 derece fırında 20 dk dinlendirin.
Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp dileğe nazaran susam dökerek 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.